Πάψε, επιτέλους – Απίστευτες χυδαιότητες του Αδωνη εξοργίζουν την κοινωνία

«Το δυστύχημα έγινε επειδή ένας άνθρωπος έκανε τρία συνεχόμενα λάθη» – «Δεν έχουμε την κύρια ευθύνη κι ας κυβερνάμε εμείς. Εχουμε την ευθύνη που μας αναλογεί» –  «Και στην Αμερική τράκαραν δύο τρένα. Θα πούμε ότι η Αμερική δεν είναι καλό κράτος;»

Οι πρωτοφανείς αθλιότητες που ξεστόμισε χθες βράδυ, στα στούντιο της δημόσιας τηλεόρασης, ο Αδωνις Γεωργιάδης προκάλεσαν οργή, ανατριχίλα σε όσους ζητούν δικαίωση, ενώ έκαναν ακόμα και την ίδια την ντροπή να… ντραπεί! Οσα ειπώθηκαν στη χθεσινή του συνέντευξη αποτελούν, δίχως αμφιβολία, πρόκληση για κάθε Ελληνα και φτηνό παιχνίδι -ακροδεξιάς έμπνευσης- για τη νοημοσύνη όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων, ενώ μόνο τυχαίο δεν είναι πως προκάλεσαν και την αντίδραση του δημοσιογράφου Γιώργου Κουβαρά.

Βγάζοντας το προσωπείο του μετριοπαθούς πολιτικού -που φόρεσε για λίγες ώρες-, ο Αδωνις χθες εμφάνισε το πραγματικό πρόσωπο της σημερινής ηγεσίας των υπεύθυνων-ανεύθυνων του Μαξίμου. Ενα πρόσωπο που δεν σταματά πουθενά, που δεν διστάζει να τα βάλει με όλους και με όλα για να μην αντιμετωπίσει το πολιτικό κόστος, ένα πρόσωπο που δεν διστάζει να ισχυριστεί πως δεν έχουν την κύρια ευθύνη για το έγκλημα στα Τέμπη, παρότι κυβερνούν.

Η τηλεματική

Συγκεκριμένα, ο τηλεπαρουσιαστής και πολιτικός δεν δίστασε να πει για την απουσία τηλεματικής πως «τα τρένα μπορούν να λειτουργούν με ασφάλεια και χωρίς την τηλεματική, όπως λειτουργούσαν επί έναν αιώνα και όπως λειτουργούν ακόμη σε 24 χώρες στην Ευρώπη». Στην ερώτηση μάλιστα γιατί η κυβέρνηση δεν υλοποίησε από το 2019 ως το 2023 το έργο της τηλεματικής, ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε πως «η κυβέρνηση υλοποίησε το 70% και μένει το υπόλοιπο 30%».

Ο ίδιος όμως έκανε βήματα πίσω από τη χθεσινή παρέμβαση του πρωθυπουργού, επιμένοντας στη γραμμή του «ανθρώπινου λάθους». «Δεν υπάρχει κανένα δυστύχημα που δεν έχει μέσα το ανθρώπινο λάθος – αν δεν υπάρχει ανθρώπινο λάθος, δεν υπάρχει δυστύχημα. Οποιο δυστύχημα δείτε στην Ιστορία, υπάρχει ανθρώπινο λάθος. Λάθη γίνονται και με την τηλεματική». Σε αυτό το σημείο ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι στο δυστύχημα των Τεμπών ο σταθμάρχης έκανε «όχι ένα, αλλά τρία συνεχόμενα λάθη», τονίζοντας παράλληλα ότι στη Λάρισα, στο σημείο όπου έγινε το δυστύχημα, λειτουργεί τοπικό σύστημα τηλεματικής.

Μάλιστα, δεν δίστασε να στήσει το μικροπολιτικό του τσίρκο πάνω στο ρουσφέτι του 59χρονου, αρνούμενος οποιαδήποτε εμπλοκή της Ν.Δ. και ρίχνοντας για ακόμα μια φορά το βάρος σε έναν συνδικαλιστή, που ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. υποστηρίζει πως ανήκει στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. «Ξέρω όμως ότι αυτός ο άπειρος σταθμάρχης τοποθετήθηκε σε αυτή τη συγκεκριμένη θέση από κάποιον υπηρεσιακό, από κάποιον υπάλληλο του ΟΣΕ, και μάλιστα συνδικαλιστή, και μάλιστα του ΠΑΣΟΚ» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς, τέλος, γιατί η κυβέρνηση είχε αγνοήσει όλες τις καταγγελίες των εργαζομένων για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, αφού παραδέχτηκε ότι οι «καταγγελίες ήταν διαρκείς και συνεχείς όλα τα τελευταία 15 χρόνια», ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την άποψη ότι «και οι εργαζόμενοι έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση του ΟΣΕ», συμπληρώνοντας: «Δηλαδή, αν έχεις έναν σταθμάρχη, άπειρο σταθμάρχη, που έχει πάρει την πιστοποίησή του προ 15-20 ημερών, ο υπουργός ή η κυβέρνηση τον έβαλε βάρδια στη Λάρισα;»

Με άλλα λόγια, ο λαλίστατος υπουργός κάλεσε όλη την Ελλάδα να αλλάξει την οπτική της σχετικά με το θέμα των Τεμπών και να δει πως οι ευθύνες πρέπει να μοιραστούν σε όσους έχουν εμπλακεί στην εγκατάσταση και την καθυστέρηση της συντήρησης των σιδηροδρομικών γραμμών. Κοινώς, υπεύθυνος… ανεύθυνος!


Απίστευτο! Συνέκρινε την Ελλάδα με τις ΗΠΑ

Για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο… θεομπαίχτης Αδωνις δεν δίστασε να συγκρίνει την Ελλάδα με τις ΗΠΑ, λέγοντας πως «και στις ΗΠΑ είχαμε σύγκρουση τρένων, αλλά κανείς δεν είπε πως δεν είναι καλό κράτος ή πως πρέπει να φύγει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν». Κοινώς, απίστευτα πράγματα από έναν απίστευτο πολιτικό, που δεν διστάζει να πει οτιδήποτε στον οποιονδήποτε χωρίς ίχνος ντροπής ακόμα και τις ώρες αυτές.

Δείτε επίσης: Τέμπη: «Ρουκέτες» Κακλαμάνη-Τζαβάρα

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα