Καϊλή: Προσφυγή στην Ευρωβουλή για παραβίαση βουλευτικής ασυλίας

Δεν είναι λίγα τα μέσα ενημέρωσης που επιτίθενται συστηματικά στην Εύα κατηγορώντας τη για δημιουργία σεναρίων συνωμοσίας!

«Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» λέει η παροιμία, η οποία φαίνεται πως ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της Εύας Καϊλή, η οποία, αν και έχει αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, εντούτοις «αντεπιτίθεται» σε όλα τα μέτωπα: Μετά τη λύση του συμφώνου συμβίωσης που είχε κάνει με τον πατέρα της κόρης τους Φραντσέσκο Τζόρτζι, με μπροστάρηδες τους δύο συνηγόρους της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο και Σβεν Μέρι, προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο -μεταξύ άλλων- για παραβίαση της βουλευτικής της ασυλίας.

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι δύο δικηγόροι της αναφέρουν ότι η εντολέας τους «παρακολουθείτο από μυστικές υπηρεσίες αραβικών χωρών, κατά την περίοδο που συμμετείχε στην επιτροπή Pega» (την επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου που ερευνά υποθέσεις τηλεφωνικών παρακολουθήσεων). Υπογραμμίζουν ότι η «πραγματικότητα στις Βρυξέλλες, το κέντρο της Ευρώπης, είναι ζοφερή», ενώ σε άλλο σημείο τονίζουν ότι η πελάτισσά τους έπεσε θύμα, ενώ έχει γίνει στόχος δημοσιευμάτων για «δημιουργία σεναρίων συνωμοσίας».

Δημοσιεύματα στο Βέλγιο τις τελευταίες ημέρες έκαναν λόγο για παρακολούθηση των μελών της Pega από τις μυστικές υπηρεσίες του Μαρόκου. Μάλιστα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά μεταξύ των παρακολουθουμένων ήταν και ο ανακριτής του Κατάρ-gate Μισέλ Κλεζ. «Η κ. Εύα Καϊλή προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μεταξύ άλλων, για παραβίαση της βουλευτικής της ασυλίας, καθώς παρακολουθείτο από μυστικές υπηρεσίες κατά την περίοδο που συμμετείχε στην επιτροπή Pega, η οποία διερευνούσε θεσμικά την ύπαρξη παράνομου λογισμικού που παρακολουθούσε τις δραστηριότητες των ευρωβουλευτών και των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η δημοσίευση αυτής της είδησης προκάλεσε σημαντικό ενδιαφέρον, αν και δεν ήταν λίγα τα συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης που επιτίθενται συστηματικά στην κυρία Καϊλή, που την κατηγορούσαν για δημιουργία σεναρίων συνωμοσίας! Ομως η συγκλονιστική είδηση που ακολούθησε, σύμφωνα με την οποία παρακολουθείται ακόμα και ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ, τους άφησε άφωνους!» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι της και προσθέτουν: «Δεν υπάρχει κανένα σενάριο συνωμοσίας, φαίνεται ότι η ζοφερή πραγματικότητα είναι ότι στις Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα της Ευρώπης, έχουν εγκατασταθεί οι γεωπολιτικές συγκρούσεις του Αραβικού Κόλπου, της Βόρειας Αφρικής, της Αραβικής Χερσονήσου, θύμα των οποίων σήμερα είναι η κυρία Εύα Καϊλή, αύριο οι δικαστές και οι εισαγγελείς, μεθαύριο ποιος;»

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα