Σε συνασπισμό… βαβέλ μετατρέπεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Εμφύλιος για τον Δήμο της Αθήνας. Μετά την υποψηφιότητα Ζαχαριάδη, θα προταθεί και ο Φίλης, που δηλώνει έτοιμος να ριχτεί στη μάχη

Σε πόκερ για δυνατούς παίκτες εξελίσσεται η υπόθεση του υποψήφιου δημάρχου της Αθήνας για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αναμένεται να υπάρξουν δύο υποψηφιότητες. Η πρώτη είναι αυτή του Κώστα Ζαχαριάδη, η οποία φαινόταν πως έχει κλειδώσει, και η δεύτερη αυτή του Νίκου Φίλη, ο οποίος αναμένεται να προταθεί από μέλος της Πολιτικής Γραμματείας.

Ο ίδιος μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, είναι ιδιαίτερα θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο, δηλώνοντας πως αν η Πολιτική Γραμματεία συμφωνήσει στο πρόσωπό του, τότε είναι έτοιμος να ριχθεί στη μάχη του δήμου. Το παρασκήνιο είναι ιδιαίτερα πλούσιο, καθώς φαίνεται πως για πρώτη φορά η βάση των κομματικών οργανώσεων της Αθήνας όχι μόνο έθεσε ενστάσεις για την υποψηφιότητα του Κώστα Ζαχαριάδη, αλλά προχώρησε και στην αντεπίθεση, προτείνοντας άλλο πρόσωπο.

Η υποψηφιότητα του Νίκου Φίλη δύσκολα θα μπορέσει να κερδίσει αυτή του Κώστα Ζαχαριάδη, ωστόσο αναμένεται να ρευστοποιήσει έτι περαιτέρω τις ήδη εύθραυστες ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί εντός του κόμματος μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. Ειδικότερα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο στήριξης του Νίκου Φίλη από ιστορικά στελέχη του κόμματος που προέρχονται από τον Συνασπισμό, αλλά έχουν στηρίξει ανοιχτά την Εφη Αχτσιόγλου, στο στρατόπεδο της οποίας είναι και ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Και ενώ η υποψηφιότητα Φίλη έχει φουντώσει το εσωτερικό παιχνίδι στην Κουμουνδούρου, χθες, η Εφη Αχτσιόγλου έκανε την πρώτη της δημόσια ομιλία ως υποψήφια πρόεδρος του κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Επιμένοντας στο ίδιο minimum πολιτικό πλαίσιο που έχει θέσει, μίλησε για την ανάγκη ενός σοβαρού κόμματος, που θα αντιπολιτευτεί την κυβέρνηση, ώστε την επομένη να διεκδικήσει την κυβέρνηση. Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Στέφανος Τζουμάκας ανέβαζε τους προεκλογικούς τόνους, χαρακτηρίζοντας συνδικαλιστικές τις υποψηφιότητες των τριών συνυποψηφίων του. «Χρειαζόταν μια πολιτική υποψηφιότητα.

Οι άλλες είναι του πολιτικού συνδικαλισμού. Υπάρχει ζήτημα πολιτικής» απάντησε χαρακτηριστικά στην ερώτηση γιατί κατεβαίνει για πρόεδρος. Παράλληλα επισήμανε πως ο Αλέξης Τσίπρας «έκανε γενναία αυτοκριτική που άλλοι δεν το κάνουμε. Για παράδειγμα, τώρα κατεβαίνουν κάποιοι υποψήφιοι που είναι φανατικοί της πολιτικής που έφερε την ήττα και τώρα δεν ξέρουν τίποτα για τον “φόνο”. Ο καθένας έχει μια ευθύνη».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως οι τέσσερις υποψήφιοι δεν θα χαρούν το φετινό καλοκαίρι, καθώς και μέσα στον Αύγουστο θα κάνουν περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία θα βρεθούν στο επίκεντρο, καθώς μετά την Εφη Αχτσιόγλου το «παρών» αναμένεται να δώσει σε λίγες ημέρες και ο Νίκος Παππάς. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να ρίξει το βάρος του στην Αττική, όπου έχει τις περισσότερες δυνάμεις, αλλά και στη Κρήτη, όπου έχει κεντρικά στελέχη να τον στηρίζουν, όπως ο Σταθάκης, ο Ξανθός και ο Μαμουλάκης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα