Στη Βουλή ο νόμος για τα ομόφυλα ζευγάρια

Εφτασε η ώρα της κρίσης για τους «300», οι οποίοι καλούνται να πάρουν θέση για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, το οποίο πέρασε το κοινοβουλευτικό κατώφλι αργά χθες το βράδυ, με σκοπό να ψηφιστεί σε ακριβώς δύο εβδομάδες, στις 15 Φεβρουαρίου.

Τo νομοσχέδιο που τιτλοφορείται «Ισότητα στον πολιτικό γάμο» θα εισαχθεί στις συναρμόδιες επιτροπές Δημόσιας Διοίκησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ισότητας το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας, στις 13.00. Δύο εικοσιτετράωρα αργότερα, την Τετάρτη, θα κληθούν για ακρόαση οι εξωκοινοβουλευτικοί φορείς.

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής στις 14 Φεβρουαρίου με σκοπό να ψηφιστεί μία ημέρα αργότερα, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, έπειτα από μια μαραθώνια συνεδρίαση στην οποία θα παρέμβουν και πολιτικοί αρχηγοί. Εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η Μαρία Συρεγγέλα, του ΣΥΡΙΖΑ η Ελενα Ακρίτα και του ΠΑΣΟΚ ο Παύλος Χρηστίδης. Το νομοσχέδιο έχει προκαλέσει αναταράξεις οριζόντια, σε όλα τα κόμματα, με τους βουλευτές να πιέζονται από τη συνείδησή τους, τα κόμματά τους, τους ψηφοφόρους τους και την Εκκλησία.

Η τελευταία μάλιστα έκανε ήδη την κίνησή της, καθώς η Ιερά Σύνοδος έστειλε επιστολή με την οποία εκφράζει τις αντιρρήσεις της. Την επιστολή βρήκαν στις θυρίδες τους οι 300 νωρίς χθες το απόγευμα. Ενας κληρικός τις έφερε στον ναό της δημοκρατίας και στη συνέχεια ένας υπάλληλος τις μετέφερε στις θυρίδες όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως «το νομοσχέδιο καταργεί την πατρότητα και τη μητρότητα, ουδετεροποιεί τα φύλα στο πλαίσιο της σχέσης γονέων και παιδιών, μετατρέπει τους γονείς από πατέρα και μητέρα σε ουδετερόφιλους κηδεμόνες και τοποθετεί τα δικαιώματα ομοφυλόφιλων ενηλίκων πάνω από τα συμφέροντα των μελλοντικών παιδιών, που θα επιτρέψει να έχουν ως γονείς ομόφυλα ζευγάρια και θα μεγαλώσουν χωρίς πατέρα ή μητέρα, σε ένα περιβάλλον σύγχυσης των ρόλων των δύο φύλων». Εναπόκειται στην κρίση των βουλευτών τι θα πράξουν στην ονομαστική ψηφοφορία, η οποία θα διεξαχθεί σε λίγες μέρες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα