Διάθεση πόρωνμέσω του ΕΣΠΑ
Την ενεργοποίηση πόρων άνω των 300.000.000 ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας και για έργα τουριστικών υποδομών στους ΟΤΑ και σε δημόσιους φορείς δρομολογεί η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού.
Σύμφωνα με την Ελενα Κουντουρά (φωτό), έχουν υποβληθεί ήδη 142 προτάσεις που αφορούν 50 επενδύσεις για τη δημιουργία νέων ξενοδοχείων, 51 επενδυτικά σχέδια για την αναβάθμιση υφιστάμενων μονάδων, συνολικά 16 για σύνθετα τουριστικά καταλύματα, ενώ οι υπόλοιπες αφορούν επενδύσεις ειδικών τουριστικών υποδομών, όπως συνεδριακά κέντρα, γήπεδα γκολφ, θεματικά πάρκα και τουριστικοί λιμένες. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η υπουργός Τουρισμού ταυτόχρονα αμφισβήτησε εμμέσως πλην σαφώς τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος για τα φετινά έσοδα από τον τουρισμό, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η ηγεσία του υπουργείου εκτιμά ως πολύ μεγάλη την απόκλιση αφίξεων και εσόδων, όπως καταγράφεται φέτος, καθώς με στοιχεία προερχόμενα και πάλι από την ΤτΕ, οι καταθέσεις ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που συνδέονται με την τουριστική κίνηση προς τη χώρα μας φέτος φέρεται ότι είναι αυξημένες έως και 80%.
Η κυρία Κουντουρά εκτίμησε πως, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η χρονιά θα κλείσει με περίπου 27.500.000 ξένους επισκέπτες (μαζί με την κρουαζιέρα), γεγονός που συνιστά αύξηση της τάξης των 1.500.000 ξένων επισκεπτών, ενώ το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου καταγράφηκαν ιστορικά ρεκόρ αφίξεων ξένων τουριστών στη χώρα μας.





