Με εισβολή εργαζομένων στην αίθουσα όπου διεξαγόταν το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ απάντησαν οι συνδικαλιστές της επιχείρησης στο προωθούμενο σχέδιο νόμου για την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων. Το σχέδιο νόμου πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή ακόμα και μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς ασκούνται ισχυρότατες πιέσεις από τους δανειστές για την τήρηση των συμφωνηθέντων χρονοδιαγραμμάτων. Η διοίκηση της ΓΕΝΟΠ έχει προειδοποιήσει πως πρόκειται να αρχίσει κινητοποιήσεις όταν κατατεθεί το σχέδιο νόμου.
Ανοίγει δρόμος
Το σχέδιο νόμου θα ανοίξει τον δρόμο ώστε να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί πώλησης των μονάδων Μελίτης Ι (μαζί με την άδεια για την κατασκευή της μονάδας Μελίτης ΙΙ), καθώς και δύο μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, που αποτελούν περίπου το 40% της λιγνιτικής παραγωγής.
Η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΔΕΗ έχουν υποστηρίξει πως το σχέδιο νόμου θα προβλέπει μέτρα για το προσωπικό των συγκεκριμένων μονάδων, καθώς και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν μέχρι να προκηρυχθούν οι σχετικοί διαγωνισμοί. Για την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων έχει ήδη προσληφθεί η PwC ως σύμβουλος, ενώ η HSBC θα αναλάβει την αποτίμηση και τη διαδικασία πώλησης των μονάδων. Η συνολική δαπάνη των συμβούλων προσδιορίζεται συνολικά σε 2.000.000 ευρώ (συν ποσοστό 0,97%, που θα είναι πρόσθετο ποσό, το οποίο θα καταβληθεί στην HSBC με την ολοκλήρωση της διαδικασίας).

