Τον πρώτο τίτλο της χρονιάς πανηγυρίζει ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη του με 92-83 επί του Προμηθέα

Τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στο μπάσκετ πανηγυρίζει ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη του με 92-83 επί του Προμηθέα στον τελικό του Σούπερ Καπ της Πάτρας. Οι «πράσινοι» (κι ενώ ακούστηκε το όνομα του ΝΒΑer Φερέλ) πήραν λοιπόν τα σκήπτρα από τους αντιπάλους τους, περσινούς νικητές της διοργάνωσης (φέτος διεξήχθη για δεύτερη σερί φορά σε μορφή φάιναλ φορ), με τον αρχηγό Ιωάννη Παπαπέτρου να σηκώνει την κούπα ψηλά και να φωνάζει «το πρώτο», μέσα σε αποθέωση από τους φίλους της ομάδας.

Από τον ΘΟΔΩΡΗ ΛΙΝΑΡΔΟ

Το «Τριφύλλι» είχε τον έλεγχο στην αναμέτρηση, ωστόσο είδε τους Αχαιούς να επιστρέφουν στο ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Παναθηναϊκός είχε τις έξτρα λύσεις από Παπαπέτρου, Ουάιτ (κορυφαίος και στον ημιτελικό με Λαύριο) και Παπαγιάννη (MVP του διημέρου), φτάνοντας στην επικράτηση και στο πρώτο φετινό τρόπαιο. Για τον Προμηθέα εκ των κορυφαίων ήταν ο Μάιλς.

Δεκάλεπτα: 26-23, 53-39, 76-63, 92-83.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Πέρι 4 (1), Παπαπέτρου 20 (1), Ουάιτ 15, Φλόιντ 4, Σαντ Ρος 8, Μέικον 10 (1), Παπαγιάννης 14, Μποχωρίδης, Καββαδάς 2, Κασελάκης 8 (2), Νέντοβιτς 7 (1), Μαντζούκας.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Λουίς Κασιμίρο): Ρέι 10 (2), Γκάντι 10 (2), Χαντ 7, Ρογκαβόπουλος 13 (3), Μάιλς 18 (3), Σβαρτζ 5 (1), Γκραντ 4, Αγραβάνης 4, Γκίκας 1, Γιαννόπουλος 11 (3), Μπαζίνας, Τανούλης.

Στο περιθώριο του αγώνα ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος, εν όψει της αυριανής συνέντευξης Τύπου, όπου θα μιλήσει επί παντός επιστητού, ανέφερε: «Νομίζω είναι γνωστό τι θα ειπωθεί την Τρίτη. Ουσιαστικά είναι οι προγραμματικές δηλώσεις για το τι θα κάνουμε στη θητεία μας. Με τα οικονομικά, το θέμα της διαιτησίας και του προπονητή της Εθνικής.

Τα θεωρητικά δεν μου αρέσουν, είμαι πρακτικός άνθρωπος. Το όραμά μου είναι να ενωθούμε. Το μπάσκετ ενώνει. Πρέπει να φέρει ξανά τα παιδιά στο γήπεδο και η Εθνική να μας βγάλει ξανά στους δρόμους. Να μας κάνει περήφανους. Είμαι αισιόδοξος. Αλλο όραμα, άλλο όνειρο».

ΒΟΛΕΪ: Σε μία συγκινητική εκδήλωση ο Παναθηναϊκός τίμησε στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος» τον εμβληματικό αρχηγό της ομάδας βόλεϊ Σωτήρη Πανταλέοντα, ο οποίος έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Μάλιστα, η φανέλα του με το Νο 14 υψώθηκε και τοποθετήθηκε μαζί με τα λάβαρα του συλλόγου. «Δεν πρόδωσα ποτέ τον Παναθηναϊκό κι ούτε θα το κάνω» ανέφερε ο ίδιος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα