Κατερίνα Στεφανίδη: Η κυβέρνηση δεν δίνει την ελληνική ιθαγένεια στον σύζυγό μου

«Στον Τομ Χανκς βέβαια έδωσαν το ελληνικό διαβατήριο, αφού προφανώς έχει προσφέρει περισσότερα στην Ελλάδα…» H πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ και χρυσή ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη μιλώντας προχθές στο SDNA αποκάλυψε ότι οι προσπάθειές της να αποδοθεί ελληνικό διαβατήριο στον σύζυγο και προπονητή της Μίτσελ Κρίερ απέβησαν άκαρπες, σημειώνοντας με νόημα ότι η κυβέρνηση πολιτογράφησε Ελληνα πολίτη τον Τομ Χανκς (και τη σύζυγό του Ρίτα Ουίλσον).

Από τον Γιώργο Σηφάκη

Κατά την άποψή μας, καλά έκαναν, γιατί οι δύο αυτοί άνθρωποι είναι εξαιρετικοί πρεσβευτές της χώρας μας. Όμως είναι απαράδεκτο να μην παίρνει ιθαγένεια ο προπονητής και σύζυγος της Στεφανίδη. Απαράδεκτο και εδώ θα έπρεπε να έχει επέμβει ήδη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η πραγματικότητα είναι ότι επειδή η μαμά κατέβηκε στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, εγώ βρέθηκα να παρακαλώ τα τελευταία τρία χρόνια για να πάρει ο Μιτς τιμητικά το ελληνικό διαβατήριο» είπε η ολυμπιονίκης μας και χθες ήταν η σειρά του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει στην κυβέρνηση με μια σκληρή ανακοίνωση από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής. Συνοπτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναφέρει:

«Το καθεστώς ΜητσοτάκηΒορίδη αρνήθηκε να χορηγήσει δικαιωματικά και τιμητικά την ελληνική ιθαγένεια στον Μιτς Κρίερ, σύζυγο και προπονητή της κορυφαίας Ελληνίδας αθλήτριας του άλματος επί κοντώ και ολυμπιονίκη Κατερίνας Στεφανίδη, η οποία έχει χαρίσει στην Ελλάδα πολλά μετάλλια και διακρίσεις σε όλες τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Απ’ ό,τι φαίνεται, η κυβέρνηση των εθνικοφρόνων Βορίδη – Πέτσα – Γεωργιάδη δεν έχει κανένα πρόβλημα να χορηγεί με συνοπτικές διαδικασίες την ελληνική ιθαγένεια σε διάφορους “επενδυτές” μέσω της golden visa, μέχρι και σε αμφιλεγόμενους επιχειρηματίες καζίνο στα Κατεχόμενα της Κύπρου, αλλά όταν πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει συμβάλει καθοριστικά στο να βρίσκεται η Ελλάδα στα ψηλότερα σκαλοπάτια του βάθρου όλων των μεγάλων διεθνών αθλητικών διοργανώσεων, σφυρίζουν αδιάφορα.

Η χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας στον προπονητή του στίβου Μιτς Κρίερ θα έπρεπε να αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας, όταν μάλιστα οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν απονείμει αντίστοιχα την αμερικανική ιθαγένεια στην Κατερίνα Στεφανίδη για τις εξαίρετες αθλητικές επιδόσεις της, πριν ακόμα παντρευτεί με τον σύζυγό της. Ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης, από την πλευρά του, πρέπει να σταματήσει να ποιείται την νήσσα και να μην εμφανίζεται στο πλευρό των πρωταθλητών μας μόνο για τις φωτογραφίες στις απονομές των μεταλλίων» αναφέρει, μεταξύ άλλων, και καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει το αίτημα…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα