ΗΠΑ και Ουαλία είχαν από ένα καλό ημίχρονο, μένοντας στο 1-1

Μία τους και μία της… ΗΠΑ και Ουαλία είχαν από ένα καλό ημίχρονο μένοντας στο 1-1 στο ματς που ολοκλήρωσε την 1η αγωνιστική του 2ου ομίλου, εκεί όπου προπορεύεται η Αγγλία μετά την εμφατική νίκη της επί του Ιράν.

Οι παίκτες του Γκρεγκ Μπερχάλτερ, που έγινε ο πρώτος Αμερικανός που έχει συμμετάσχει σε Μουντιάλ τόσο ως παίκτης (το 2002) όσο και ως προπονητής, κυριάρχησαν πλήρως στο πρώτο ημίχρονο. Με «μαέστρο» τον Πούλισικ, ο οποίος κατηύθυνε εξαιρετικά τους συμπαίκτες του, οι ΗΠΑ άνοιξαν το σκορ στο 36′ με ασίστ του άσου της Τσέλσι και σκόρερ τον Τίμοθι Γουεά.

Μάλιστα, το τελείωμα θύμισε τον πατέρα του Ζορζ (δεν κατάφερε στην καριέρα του να οδηγήσει τη Λιβερία σε Παγκόσμιο Κύπελλο), ενώ ήταν το πρώτο για παίκτη των ΗΠΑ ύστερα από οκτώ χρόνια σε Μουντιάλ. Η Αμερική ολοκλήρωσε το ημίχρονο με 314 επιτυχημένες πάσες, 83 περισσότερες από κάθε άλλο ημίχρονο στην ιστορία τους στη διοργάνωση.

Στο δεύτερο ημίχρονο… εμφανίστηκαν στο γήπεδο οι Ουαλοί, με τον Μουρ να παίζει καταλυτικό ρόλο ερχόμενος από τον πάγκο, βάζοντας δύσκολα στους αντιπάλους τους. Απειλώντας κυρίως με στημένες φάσεις, κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση (1-1) με πέναλτι του… ανύπαρκτου στο πρώτο μέρος Γκάρεθ Μπέιλ (το κέρδισε ο ίδιος από τον Ζίμερμαν) στο 82′. Σημειώνεται πως αυτό το γκολ ήταν το πρώτο των Ουαλών σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά το 1958! Την Παρασκευή θα παίξουν Αγγλία – ΗΠΑ, Ουαλία – Ιράν.
Διαιτητής: Αμπντουλραχμάν Αλ-Γιασίμ (Κατάρ).

ΗΠΑ (Γκρεγκ Μπερχάλτερ): Τέρνερ, Ντεστ (74′ Γέντλιν), Ζίμερμαν, Ριμ, Ρόμπινσον, Ανταμς, Μούσα (75′ Ακόστα), ΜακΚένι (66′ Ααρονσον), Γουέα (88′ Μόρις), Πούλισικ, Σάρτζεντ (74′ Ράιτ).

ΟΥΑΛΙΑ (Ρόμπερτ Πέιτζ): Χένεσι, Μίπαμ, Ρόντον, Ντέιβις, Ρόμπερτς, Ράμσεϊ, Αμπαντου (90’+4′ Μορέλ), Γουίλσον (90’+2′ Τόμας), Γουίλιαμς (79′ Τζόνσον), Τζέιμς (46′ Μουρ), Μπέιλ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα