Η Αργεντινή προηγήθηκε δύο φορές, ισοφαρίστηκε και πήρε τη νίκη στα πέναλτι

Ηταν δίκαιο, έγινε πράξη! Η Αργεντινή, σε έναν από τους πιο συγκλονιστικούς τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου, «λύγισε» τη Γαλλία με 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι (2-2 κ.δ., 3-3 παρ.), κατακτώντας ύστερα από 36 χρόνια και το έπος του Ντιέγκο Μαραντόνα στο Μεξικό το τρίτο τρόπαιο της ιστορίας της, στο Κατάρ.

Ο Λιονέλ Μέσι και η διψασμένη παρέα του, αν και έπαιξαν με τη φωτιά, κατάφεραν να κάνουν πράξη τα όνειρα όλων των «muchachos» της πατρίδας τους και περήφανο τον «Ντιεγκίτο» εκεί ψηλά.

Η «αλμπισελέστε» κυριάρχησε πλήρως στο πρώτο ημίχρονο και πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με δύο γκολ διαφορά. Ο ρέκορντμαν συμμετοχών σε Μουντιάλ, με 26 εμφανίσεις, Λιονέλ Μέσι άνοιξε το σκορ με (αυστηρό) πέναλτι που κέρδισε από τον Ντεμπελέ ο Ανχελ Ντι Μαρία στο 23′, ενώ ο τελευταίος, έπειτα από αντεπίθεση για… σεμινάριο και συμμετοχή των Ρομέρο, Μέσι, Αλβαρες, Μακ Αλιστερ, έκανε το 2-0 στο 36′.

Αυτό υποχρέωσε τον Ντιντιέ Ντεσάν να προχωρήσει σε δύο αλλαγές πριν από τη συμπλήρωση του 45λεπτου, που οι «τρικολόρ» το ολοκλήρωσαν δίχως τελική προσπάθεια, κάτι που δεν είχε συμβεί από το 1966 σε τελικό.

Μοιραία όσο περνούσε η ώρα στο δεύτερο ημίχρονο οι Γάλλοι τα έπαιξαν όλα για όλα, σοκάροντας στο τελευταίο δεκάλεπτο τους Αργεντινούς. Ο Εμπαπέ μείωσε σε 2-1 στο 80′, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Γάλλος σταρ «εκτέλεσε» τον Μαρτίνες και κάνοντας το 2-2 έστειλε το ματς στην παράταση.

Στο έξτρα μισάωρο ο Μέσι έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην «αλμπισελέστε» στο 108‘, όμως και ο Εμπαπέ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με τρίτο προσωπικό τέρμα από την άσπρη βούλα (για χέρι του Μοντιέλ) έκανε το 3-3 στο 118’. Στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι για τη Γαλλία εκτέλεσαν κατά σειρά οι Εμπαπέ, Κομάν (απόκρουση του Μαρτίνες), Τσουαμενί (άουτ) και Κολό Μουανί, και για την Αργεντινή οι Μέσι, Ντιμπάλα, Παρέδες, Μοντιέλ.

Διαιτητής: Σίμον Μαρτσίνιακ (Πολωνία).

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λιονέλ Σκαλόνι): Ε. Μαρτίνες, Μολίνα (91′ Μοντιέλ), Ρομέρο, Οταμέντι, Ταγλιαφίκο (120’+1′ Ντιμπάλα), Ντι Μαρία (64′ Ακούνια), Ντε Πολ (102′ Παρέδες), Φερνάντες, Μακ Αλιστερ (116′ Πεσέλα), Μέσι, Αλβαρες (102′ Λ. Μαρτίνες)

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Λορίς, Κουντέ (120’+1′ Ντισασί), Βαράν, Ουπαμεκανό, Τ. Ερναντέζ (71′ Καμαβινγκά), Τσουαμενί, Ραμπιό (96′ Φοφανά), Ντεμπελέ (41′ Κολό Μουανί), Γκριεζμάν (71′ Κομάν), Εμπαπέ, Ζιρού (41′ Τουράμ).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα