Συνεργάτης του Σώρρα ήταν απατεώνας γιατρός στις ΗΠΑ

Χειροπέδες στον Κρητικό γιατρό Εμμανουήλ Λαμπράκη, στενό συνεργάτη του Αρτέμη Σώρρα, για παράνομη συνταγογράφηση φαρμάκων, από την οποία είχε αποκομίσει το ποσό των 2.500.000 δολαρίων, πέρασαν οι αμερικανικές Αρχές.

Ο Ελληνας γιατρός, που έγινε γνωστός στη χώρα μας λόγω της εμπλοκής του στην «εκστρατεία» Σώρρα με στόχο, δήθεν, την απομείωση του ελληνικού χρέους, διατηρούσε από τον Ιανουάριο του 2011 έως σήμερα δύο κλινικές στο Κουίνς της Νέας Υόρκης και συνταγογραφούσε μεγάλες ποσότητες οξυκωδόνης. Επειτα από μία επιπόλαιη εξέταση (π.χ. περιστροφή χεριού ή ποδιού) και μία σύντομη (ή καθόλου) συνομιλία με τους ασθενείς, χορηγούσε συνήθως 120 ή παραπάνω χάπια των 30 mg και εισέπραττε για κάθε επίσκεψη 150 δολάρια σε μετρητά.

Οπως ανακοίνωσαν οι αμερικανικές Αρχές, μέσα σε πέντε χρόνια ο Εμμανουήλ Λαμπράκης έδωσε 17.000 συνταγές, που αντιστοιχούν σε περίπου 2.400.000 δισκία, συνολικής αξίας 48.000.000 δολαρίων. Διαπιστώθηκε μάλιστα ότι υπήρξαν ημέρες κατά τις οποίες χορήγησε σε ασθενείς του περισσότερες από 30 συνταγές, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σημειώνεται ότι η οξυκωδόνη θεωρείται ναρκωτικό οπιοειδές, έντονα εθιστικό, που λαμβάνεται για τη θεραπεία σοβαρών και χρόνιων πόνων. Τη σύλληψη του Κρητικού γιατρού έσπευσε να σχολιάσει, μέσω twitter, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας τον Εμμανουήλ Λαμπράκη «υπαρχηγό» του Αρτέμη Σώρρα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα