Μαθήματα ηθικής από τους διαφθορείς

Χθες η «δημοκρατία» δημοσίευσε ρεπορτάζ για τις μίζες που έδωσε γερμανική κοινοπραξία για τα έργα του μετρό στην Αθήνα την περίοδο 2003-2007. Μεταξύ άλλων, η εφημερίδα μας ανέφερε τα εξής: «Στοιχεία-φωτιά έχει στα χέρια της η ελληνική Δικαιοσύνη, σύμφωνα με τα οποία φέρεται ότι διακινήθηκαν μίζες ύψους περίπου 370.000 ευρώ για την ανάθεση και την υλοποίηση έργων του μετρό, στην Αθήνα, την περίοδο 2003-2007. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγαλοστέλεχος γερμανικής κοινοπραξίας που εμπλέκεται στην εκτέλεση των επίμαχων έργων σε κατάθεσή του, στη γερμανική Δικαιοσύνη, έκανε λόγο για έργα που τιμολογούνταν απευθείας με ένα καπέλο 5%-7% προκειμένου να δίδονται μίζες, που διακινούνταν σε βαλίτσες, σε πολιτικά κόμματα».

Τελικά, είναι δύσκολο να εντοπίσει κάποιος μια εβδομάδα στην ελληνική επικαιρότητα στην οποία να μην έχουν δημοσιευτεί στοιχεία, αποκαλύψεις, ομολογίες και καταγγελίες για σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται γερμανικές εταιρίες ή πολυεθνικές επιχειρήσεις που ελέγχονται και από ισχυρά γερμανικά συμφέροντα.

Στις τηλεπικοινωνίες, στα εξοπλιστικά, στις αυτοκινητοβιομηχανίες, τις φαρμακοβιομηχανίες, παντού οι Γερμανοί χρησιμοποιούν την «πειθώ» του παράνομου, μαύρου χρήματος για να αποσπάσουν υπογραφές από πολιτικούς παράγοντες και από στελέχη του κρατικού μηχανισμού και ταυτόχρονα για να εξασφαλίσουν τη σιωπή εξωνημένων δημοσιογράφων και χρηματόδουλων δημοσιολογούντων.

Οι Γερμανοί, που τους έχουν κάνει τσακωτούς από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια και από τον Ειρηνικό μέχρι τη Λατινική Αμερική να δωροδοκούν και να παραβιάζουν με κάθε τρόπο τους νόμους και τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού, από το 2010 έως σήμερα δεν έχουν πάψει να παραδίδουν -με θράσος χιλίων πιθήκων- μαθήματα ηθικής στους Ελληνες.

Κάνοντας αυτό που στην ψυχολογία αποκαλούν «μεταβίβαση», οι Γερμανοί λένε διά των φερεφώνων τους ότι οι Ελληνες είναι «αφερέγγυοι, τεμπέληδες, ανυπόληπτοι» κ.ά. Ταυτόχρονα, δεν έχουν σταματήσει ούτε στιγμή να σφίγγουν την οικονομική και την πολιτική θηλιά γύρω από τον λαιμό της κοινωνίας μας, με στόχο να προκαλούν διαρκή, μερική και βασανιστική ασφυξία.

Οι διαφθορείς είναι μνησίκακοι. Δεν μπορούν να μας συγχωρήσουν τη στάση μας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και παραδίδουν μαθήματα ηθικής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα