Σημαντική η συνεισφορά των εθελοντών

Καθοριστική ήταν η συμβολή εθελοντών στα μέτωπα της φωτιάς.

Εκτός από την κατάσβεση των πυρκαγιών, σημαντικό ήταν το φιλανθρωπικό και το φιλοζωικό έργο που πρόσφεραν, εφοδιάζοντας με βασικά είδη πρώτης ανάγκης τις πυρόπληκτες οικογένειες αλλά και σώζοντας ζώα στα καμένα.

Συγκεκριμένα, μέλη του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μοίρασαν χιλιάδες είδη τροφίμων μακράς διαρκείας, ατομικής υγιεινής και φροντίδας, βρεφικά, καθαριστικά, χαρτικά, κλινοσκεπάσματα και μάσκες προσώπου σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη, αλλά και τόνους εμφιαλωμένου νερού, ισοτονικών και μπάρες ενέργειας σε πυροσβέστες, αστυνομικούς και εθελοντές, που δίνουν μάχη τα τελευταία 24ωρα με τα πύρινα μέτωπα.

Αξιόλογη είναι και η δράση φιλοζωικών οργανώσεων στις περιοχές που έχουν καεί. Μάλιστα, μέλη της εθελοντικής οργάνωσης Alma Libre – Hellenic Animal Rescue περιγράφουν τις συγκλονιστικές εικόνες με τα καμένα ζώα που αντίκρισαν, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο έσωσαν ένα μικρό γατάκι από τη φωτιά στην περιοχή της Φυλής. «Ηρθαμε αντιμέτωποι με τον θάνατο σε κάθε του μορφή. Ατελείωτα ζώα κάθε είδους νεκρά, ως επί το πλείστον απανθρακωμένα…», συμπληρώνοντας παραστατικά πως «ένας γάτος σώθηκε από ενέργειες των εθελοντών μας κι ο οποίος βρέθηκε με σοβαρά εγκαύματα σε όλο του το σώμα, έχοντας περάσει στην κυριολεξία μέσα από την Κόλαση».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα