Σε επιφυλακή βρίσκεται η βόρεια Εύβοια μετά τον τριπλό σεισμό της Κυριακής 7/6, ο οποίος ξεκίνησε με 4,8 Ρίχτερ και κορυφώθηκε στα 5,2 με επίκεντρο το Προκόπι. Οι δονήσεις έγιναν αισθητές στην Αττική και την Κεντρική Ελλάδα, προκαλώντας αναστάτωση.
Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί. Ο Κώστας Παπαζάχος τόνισε ότι η δραστηριότητα εντάσσεται στο φυσιολογικό πλαίσιο της περιοχής, ενώ ο Αθανάσιος Γκανάς διευκρίνισε ότι το ρήγμα στο όρος Κανδήλι δεν έχει μεγάλο δυναμικό και δεν δίνει σεισμούς άνω των 6 Ρίχτερ. Ο Ευθύμιος Λέκκας πρόσθεσε ότι τα μεγέθη θα διατηρηθούν χαμηλά, συστήνοντας πάντως αποφυγή των παλιών κτιρίων.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μαντουδίου, Γιάννη Τσαπουρνιώτη, σημειώθηκαν εκτεταμένες κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο (Βλαχιά, Δαφνούλα), δημιουργώντας προβλήματα προσβασιμότητας. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ οι υλικές ζημιές περιορίζονται σε πτώσεις αντικειμένων, ρωγμές και την κατάρρευση ενός τοίχου παλιάς οικίας, με τα τεχνικά συνεργεία να επιχειρούν ήδη στο πεδίο.
