Η φτώχεια διώκεται ως ποινικό αδίκημα

Αν πεινάς, όπως η ηλικιωμένη γυναίκα που έκλεψε τρόφιμα αξίας 40 ευρώ από το γερμανικό σούπερ μάρκετ Lidl, ο νόμος είναι σκληρός, όπως εκείνοι από τους οποίους έκλεψες το ψωμοτύρι σου. Θα σε μηνύσουν, θα σε εξευτελίσουν, θα τιμωρηθείς. Αν από τους λογαριασμούς σου περνούν… αδιευκρίνιστα εκατομμύρια και, όλως τυχαίως, είσαι πολιτικό πρόσωπο, η Δικαιοσύνη δεν θα σκεφτεί καν να σε καλέσει για να σε ερωτήσει πού τα βρήκες.

Αυτή είναι η «Ελλάδα 2.0» που σχεδιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πείνα για τους γέροντες (που θα τους επιβληθεί και πρόστιμο 100 ευρώ, αν είναι ανεμβολίαστοι) και ακαταδίωκτο για όσους έχουν «αδιευκρίνιστο» πλούτο.

Η γερμανική αλυσίδα Lidl με ανακοίνωσή της παραδέχθηκε ότι η γραμμή της εταιρίας είναι να υποβάλλονται μηνύσεις και να εξαντλείται κάθε αυστηρότητα στην ακολούθηση των τιμωρητικών διαδικασιών, ακόμα κι αν πρόκειται για εξαθλιωμένους, πενόμενους ανθρώπους, όπως η ηλικιωμένη γυναίκα στο Ιλιον.

Μεταξύ άλλων οι Γερμανοί είπαν: «Το πρόσφατο περιστατικό που έλαβε χώρα στο κατάστημά μας στο Ιλιον μας λυπεί βαθιά. Ο υπεύθυνος του καταστήματος, όπως και κάθε υπεύθυνος καταστήματος, είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες αναφορικά με παραβατικές συμπεριφορές που ορίζει η νομοθεσία».

Τα Lidl υποσχέθηκαν να μη δώσουν συνέχεια στην υπόθεση, προφανώς λόγω της θύελλας των αντιδράσεων που ξέσπασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όμως το ζήτημα δεν είναι τόσο οι Γερμανοί, που ουδέποτε φημίζονταν για τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη τους προς τους αδυνάτους, αλλά η κυβερνητική πολιτική, η οποία δεν έχει σχέση με τις ανάγκες και τις αγωνίες του ελληνικού λαού.

Την ίδια στιγμή που η πείνα, η φτώχεια και η μιζέρια εξουσιάζουν τις ζωές των Ελλήνων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το υπουργικό συμβούλιό του καμαρώνουν για τις επενδύσεις, που όλο έρχονται, της JP Morgan, του Facebook και άλλων πολυεθνικών.

Η φτώχεια διώκεται ως βαρύ ποινικό αδίκημα και υποψήφιοι παραβάτες είμαστε όλοι. Από την άλλη, τα «αδιευκρίνιστα» ποσά ουδέναν ενοχλούν. Ούτε καν τη Δικαιοσύνη…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα