Παρέμβαση των ΗΠΑ για τη Δικαιοσύνη

Οι σοβαρές δυσλειτουργίες της ελληνικής Δικαιοσύνης ήταν ένα από τα μείζονα ζητήματα που έθεσε η αντιπρόεδρος των ΗΠA Kάμαλα Χάρις στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνάντησή τους, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος θέλησε να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό για την εξέλιξη της δίκης για τη δολοφονία του Αμερικανού νεαρού Μπακαρί Χέντερσον που έγινε στον Λαγανά της Ζακύνθου το 2017.

Είναι αυτονόητο ότι με την ερώτησή της η κυρία Χάρις δεν επεδίωκε απλώς να ζητήσει πληροφορίες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για μια υπόθεση που βρίσκεται στα δικαστήρια. Ήθελε κυρίως να του επισημάνει ότι υπάρχει πρόβλημα στην ελληνική Δικαιοσύνη, στον τρόπο που λειτουργεί και στην ποιότητα των διαδικασιών που ακολουθούνται σε μεγάλης σημασίας υποθέσεις. Κι αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρέμβαση της Αμερικανίδας αντιπροέδρου σε ένα θέμα που αποτελεί αμιγώς ελληνική εσωτερική υπόθεση φανερώνει και τις διεθνείς διαστάσεις που έχει λάβει η κριτική για την ελληνική Δικαιοσύνη. Ως γνωστόν, το σκάνδαλο της Novartis και οι διώξεις δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων, όσων δηλαδή αποκάλυψαν στοιχεία για το διαπραχθέν έγκλημα κατά του ελληνικού λαού, συζητείται έντονα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και σε φορείς που υπερασπίζονται την ελευθερία διατύπωσης γνώμης.

Επιπλέον, η μνεία που έκανε η αντιπρόεδρος των ΗΠA Kάμαλα Χάρις στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την υπόθεση της δολοφονίας του Μπακαρί Χέντερσον ίσως να έχει και ένα επιπλέον υπόστρωμα. Δηλαδή, δεν αποκλείεται να έγινε συζήτηση και για άλλες, μείζονος σημασίας υποθέσεις που σχετίζονται με τη χώρα μας και απασχολούν τις ΗΠΑ.

Σε κάθε περίπτωση, δεν χρειαζόταν η παρέμβαση μιας ξένης αξιωματούχου για να γίνει αντιληπτό ότι εδώ και χρόνια έχει διαμορφωθεί μια ιδιαίτερα ζοφερή κατάσταση στους κόλπους της Δικαιοσύνης και πως το πρόβλημα ξεκινά ακριβώς από εκείνους που κάθε τόσο υπόσχονται να λύσουν και αυτό αλλά και όλα όσα απασχολούν τους Έλληνες.

Το μέλλον θα δείξει…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα