Ισχυρή παρουσία και πάλι από την ελληνική ομογένεια

Ισχυρότατη παρουσία στο νέο Κογκρέσο των ΗΠΑ θα έχει για ακόμα μία φορά η ελληνική ομογένεια, όπως προκύπτει μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των μεσοπρόθεσμων εκλογών.

Κι αυτό διότι σε όλα τα επίπεδα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης καθώς και σε τοπικό επίπεδο, πολλοί ομογενείς αλλά και φιλέλληνες πολιτικοί κατάφεραν να επανεκλεγούν ή να εκλεγούν για πρώτη φορά σε δημόσιο αξίωμα, συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει την Ελλάδα, μέσω των παιδιών της, να διαδραματίζει ρόλο στην αμερικανική πολιτική σκηνή.

Στη Φλόριντα, ο Γκας Μπιλιράκης επικράτησε με διαφορά έναντι της δημοκρατικής Κίμπερλι Γουόκερ και ανανέωσε τη θητεία του. Στο 97% των εκλογικών τμημάτων ο κ. Μπιλιράκης είχε συγκεντρώσει πάνω από το 70% των ψήφων.

Στη Νέα Υόρκη, η ρεπουμπλικανή βουλευτής Νικόλ Μαλιωτάκη, που είχε καταγράψει οριακή νίκη δύο χρόνια νωρίτερα, ανακηρύχθηκε νικήτρια απέναντι στον δημοκρατικό Μαξ Ρόουζ, με διαφορά 20 και πλέον εκατοστιαίων μονάδων.

Στο Μέριλαντ, ο Τζον Σαρμπάνης επανεξελέγη για ακόμα μία χρονιά στα έδρανα του Κογκρέσου.

Στο Νιου Χάμσιρ, ο Κρις Παππάς κέρδισε δύσκολη μάχη απέναντι στη ρεπουμπλικανή αντίπαλό του Κάρολαϊν Λέβιτ.

Σε επίπεδο πολιτειών, ο Αλέξης Γιαννούλιας επανέρχεται δυναμικά στη δημόσια ζωή, καταλαμβάνοντας το υπουργείο Εσωτερικών του Ιλινόι. Στη Νέα Υόρκη, επανεξελέγησαν στην πολιτειακή Γερουσία ο Αντριου Γουνάρδης και ο Μιχάλης Γιάνναρης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα