«Οι Χρυσαυγίτες άνοιξαν τον κλοιό, σαν να έκαναν χώρο στον Ρουπακιά»

Ακόμα μία αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά κατέθεσε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η Παρασκευή Καραγιαννίδου αναφέρθηκε σε όσα είδε εκείνο το βράδυ να εκτυλίσσονται μπροστά της, ενώ η ίδια καθόταν με μια φίλη της σε ένα παγκάκι. «Μετά τον αγώνα μια ομάδα περίπου 20 ατόμων άρχισε να τρέχει προς το μέρος της παρέας του Φύσσα. Περίπου οκτώ κυνηγούσαν τον Φύσσα. Ολοι φορούσαν ρούχα παραλλαγής και φώναζαν ρυθμικά.

Στη συνέχεια έφτασε στο σημείο ένα ασημί αυτοκίνητο από το αντίθετο ρεύμα. Είδα τον οδηγό να πηγαίνει προς τον κλοιό που είχαν κάνει οι άλλοι γύρω από το παλικάρι και, μόλις τον είδαν, άνοιξαν τον κλοιό, σαν να του άνοιγαν χώρο. Τον είδα να πλησιάζει και μετά να τον έχει αγκαλιά. Ολα έγιναν γρήγορα» είπε η μάρτυρας.

Η ίδια υποστήριξε ότι η παρέα του Φύσσα δεν ήταν επιθετική και προσπάθησε να αποφύγει τη διένεξη. «Προσπαθούσαν να φύγουν. Κάποιος φώναξε “μαλάκες, τρέξτε”. Ηθελαν να φύγουν να μη γίνει φασαρία και έτρεξαν όταν κατάλαβαν ότι τους κυνηγάνε. Ενας, μάλιστα, έτρεξε και, όταν είδε ότι είχαν προλάβει τους υπολοίπους, γύρισε πίσω» περιέγραψε η μάρτυρας, κάνοντας λόγο για «ενέδρα», αφού «φαινόταν ότι ήταν κάτι οργανωμένο από το ντύσιμο, από τη δράση τους, από όλα».

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση είχε κληθεί να καταθέσει η σύντροφος του Παύλου Φύσσα, η οποία, όμως, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Με την έναρξη της διαδικασίας η πρόεδρος του δικαστηρίου κάλεσε πρώτη στο βήμα του μάρτυρα την κυρία Καραγιαννίδου με βάση τον σχετικό κατάλογο, ενώ παραμένει άγνωστο αν και πότε θα εξεταστεί τελικά η σύντροφος του Παύλου Φύσσα, στην αγκαλιά της οποίας άφησε την τελευταία του πνοή μετά το δολοφονικό χτύπημα από τον Γιώργο Ρουπακιά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα