Κοροϊδία! Θα δώσουν επίδομα… φτώχειας πριν από το Πάσχα

Η κυβέρνηση με «ψίχουλα» 100-150 ευρώ σχεδιάζει να αντιμετωπίσει την αγανάκτηση του κόσμου για το μεγάλο κύμα ακρίβειας

Με ένα επίδομα που δεν θα ξεπερνά τα 100-150 ευρώ σχεδιάζει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την αγανάκτηση του κόσμου για το τεράστιο κύμα της ακρίβειας, που πλήττει όλο το φάσμα της οικονομίας. Με τις τιμές σε καύσιμα, ρεύμα, φυσικό αέριο και τρόφιμα να αυξάνονται σε καθημερινή βάση, όμως, θεωρείται βέβαιο ότι το συγκεκριμένο βοήθημα δεν θα καταφέρει να καλύψει ούτε στο ελάχιστο τις συνεχείς ανατιμήσεις.

Ήδη εκφράζονται φόβοι ότι θα αυξηθούν οι απλήρωτοι λογαριασμοί στο ρεύμα, σε δάνεια και σε φόρους, ενώ για να επιβιώσει ο κόσμος από τη φτώχεια και την ακρίβεια, θα στηθούν ακόμα και… συσσίτια εν έτει 2022, αφού ακόμα και τα βασικά είδη ανάγκης έχουν μετατραπεί σε πολυτελείας.

Αν και το υπουργείο Οικονομικών απορρίπτει κάθε σκέψη για οριζόντια μέτρα, προκρίνεται η διανομή ενός επιδόματος προς τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα της κοινωνίας, δηλαδή σε ανέργους, δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και ίσως τους χαμηλοσυνταξιούχους. Ωστόσο, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι και σε αυτό το επίδομα -που θα έχει ως στόχο την κάλυψη μέρους των ανατιμήσεων- θα υπάρξουν σημαντικοί «κόφτες», με συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Πρακτικά, το οικονομικό επιτελείο θα επιχειρήσει να καλύψει με ένα πολύ μικρό ποσό όσους διαβιούν στο όριο της φτώχειας, το οποίο φυσικά δεν αρκεί για να πληρωθεί ούτε ένας λογαριασμός ρεύματος, ενώ η κυβέρνηση θα αφήσει στο έλεος της ακρίβειας τη μεσαία τάξη της ελληνικής κοινωνίας.

Το ύψος του επιδόματος αναμένεται να «κλειδώσει» τις επόμενες εβδομάδες, καθώς το οικονομικό επιτελείο αναμένει την ανακοίνωση των στοιχείων για την ανάπτυξη του 2021 από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. στις 4 Μαρτίου. Και αυτό για να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα για το διαθέσιμο πόσο που μπορεί να καταβληθεί στους δικαιούχους.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι η κυβέρνηση να ακολουθήσει το μοντέλο των Χριστουγέννων, δηλαδή το «μέρισμα» σε χαμηλοσυνταξιούχους, ΑμεΑ και υγειονομικούς και διπλό ποσό στους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, συνολικού ύψους 335.000.000 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα