ΕΦΚΑ: Εξώδικο για τα golden boys!

«Βράζει» η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων με τον διοικητή και τον υπουργό Εργασίας. Τι αναφέρουν στο κείμενο

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στον ΕΦΚΑ απέστειλε εξώδικο στη διοίκηση του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας για τους χειρισμούς του διοικητή αλλά και της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας στην υπόθεση των διορισμών των νέων γενικών διευθυντών με προκλητικούς μισθούς.

Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι στις 7 Απριλίου 2023 εκδικάζεται ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή των εργαζομένων, με την οποία ζητούν την ακύρωση και αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, με θέμα «Καθορισμός κριτηρίων επιλογής και μοριοδότησης των υποψηφίων, των απαιτούμενων ανά θέση πρόσθετων τυπικών και ουσιαστικών προσόντων και ασυμβιβάστων, της διαδικασίας αξιολόγησης και επιλογής των υποψήφιων προϊσταμένων γενικών διευθύνσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας και των Περιφερειακών Υπηρεσιών Συντονισμού και Υποστήριξης (ΠΥΣΥ) του e-ΕΦΚΑ, συμπεριλαμβανομένης συνέντευξης, καθώς και των θέσεων για τις οποίες δύνανται να είναι υποψήφιοι δημόσιοι υπάλληλοι και ιδιώτες ή αποκλειστικά δημόσιοι υπάλληλοι», καθώς επίσης και εννέα προκηρύξεων για την κάλυψη συνολικά 24 θέσεων γενικών διευθυντών στον e-ΕΦΚΑ.

Οπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, «μετά την εξαγγελία της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών από την κυβέρνηση, η διοίκηση οφείλει, με βάση τις αρχές της χρηστής διοίκησης, να απέχει από τη δημιουργία τετελεσμένων πραγματικών καταστάσεων στις ανωτέρω γενικές διευθύνσεις, λαμβάνοντας υπόψη και την επικείμενη δικάσιμο στην Ολομέλεια του ΣτΕ».

Ούτως ή άλλως, η τοποθέτηση των πέντε πρώτων νέων γενικών διευθυντών με αμοιβές έως 7.000 ευρώ τον μήνα μεικτά αφήνει πολλά ερωτήματα αναπάντητα, καθώς σε δύο περιπτώσεις οι υποψήφιοι που τελικά προτιμήθηκαν είχαν εξαιρετικά χαμηλή θέση, βάσει μορίων, αλλά η συνολική τους βαθμολογία εκτοξεύτηκε έπειτα από τη διαδικασία της συνέντευξης.

Ενδεικτικά, η κυρία Νιαρχάκου κατέλαβε τη θέση της Διεύθυνσης Συντάξεων, αν και βάσει μορίων ήταν μόλις στην τέταρτη θέση, η Ισμήνη Κωτσοβόλου βρέθηκε πρώτη στον τελικό πίνακα υποψηφίων για τις συντάξεις του δημόσιου τομέα, αν και βάσει μορίων ήταν μόλις 11η (!!!), ενώ ο γενικός διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών Αθανάσιος Αθανασίου είχε στην «επίμαχη» συνέντευξη (που τον ανέβασε και 1ο στην κατάταξη) 697 μόρια, ενώ στις άλλες δύο είχε επίδοση κατά πολύ χαμηλότερη (543 και 630, αντίστοιχα). Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο υποψήφιοι που δεν επιλέχθηκαν έχουν ήδη καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα