Θρασύτατη πρόκληση με χάρτη: Μια χαρά δεν ζούσατε επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας;

Επιμένοντας να ρίχνουν λάδι στη φωτιά της έντασης που οι ίδιοι συντηρούν με κάθε τρόπο και μέσο, τόσο στο Αιγαίο όσο και στην ανατολική Μεσόγειο, οι Τούρκοι προκαλούν τώρα και στα… ελληνικά!

Συγκεκριμένα, χθες ήταν η σειρά του υπουργού Άμυνας της γείτονος Χουλουσί Ακάρ να προβεί σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, και να αναφέρει πως οι σεισμικές έρευνες θα συνεχιστούν επ’ αόριστον! Στη συνέχεια το Anadolu έσπευσε να μεταδώσει ορισμένα από τα λεγόμενα του Ακάρ μέσω twitter, μεταφρασμένα στην ελληνική γλώσσα, ώστε το μήνυμα να φτάσει πιο γρήγορα στην Αθήνα.

«Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και τα δικαιώματά μας. Έχουμε τη δύναμη και τη θέληση, και το λέμε και σήμερα. Θα συνεχίσουμε τις σεισμικές έρευνες όσο χρειαστεί, μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι έρευνες. (…) Δεν υπάρχει κάποιο χρονικό όριο ή περιορισμός. Εμείς ασκούμε τα δικαιώματά μας, κάνουμε συγκεκριμένες τεχνολογικές εργασίες εκεί. Όσο χρειαστεί εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τις έρευνες. Το υπουργείο Ενέργειας κάνει τις εργασίες κι εμείς ως ένοπλες δυνάμεις είμαστε εκεί. Δεν έχει καμία διακοπή» ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο Τούρκος υπουργός.

Την ίδια στιγμή δεν παρέλειψε, βέβαια, να κατηγορήσει εκ νέου Ελλάδα και Αίγυπτο, με φόντο τη συμφωνία που υπέγραψαν για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, σχολιάζοντας πως «έχασαν και οι δυο τους». Ακολούθως, σε ένα υποκριτικό… κρεσέντο διάθεσης για διάλογο σημείωσε: «Είμαστε υπέρ της συνομιλίας. Ας συνομιλήσουμε. Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, θέλουμε ειρήνη και ηρεμία, αλλά θέλουμε επίσης τα δικαιώματά μας και το δίκαιό μας. (…) Εάν οι Ελληνες ομόλογοί μας αποφασίσουν τις επόμενες μέρες, θα χαρούμε να τους φιλοξενήσουμε εδώ».

«Μιλώντας» ελληνικά προκαλούσε χθες και ένας βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). Ο λόγος για τον Μετίν Κουλούνκ, ο οποίος στο twitter, αναρτώντας παράλληλα και έναν χάρτη στον οποίο αποτυπώνονται πλήρως οι νεοοθωμανικές επεκτατικές φαντασιώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καλούσε την ελληνική πλευρά όχι απλώς σε συνεργασία, αλλά σε συνύπαρξη! Όχι βέβαια σε συνύπαρξη ισότιμη και ειρηνική, στηριγμένη στις αρχές και στους κανόνες που ορίζουν οι διεθνείς συνθήκες και το Διεθνές Δίκαιο, αλλά σε μια συνύπαρξη αλά… οθωμανικά. Συγκεκριμένα, ο Κουλούνκ κάλεσε τους Ελληνες να θυμηθούμε τις ωραίες εποχές που ζούσαμε «αδελφικά» με τους Τούρκους στην Οθωμανική Αυτοκρατορία!

«Απευθύνω έκκληση στους Ελληνες πολίτες που έχουν ζήσει τη γεύση της τουρκικής δικαιοσύνης και ειρήνης για 400 χρόνια πριν τεθούν υπό τον κανόνα του ιμπεριαλισμού: Οι ιστορικοί σας γνωρίζουν καλά, πριν οι ηγέτες σας προτιμήσουν τη δουλεία του ιμπεριαλισμού ζούσαμε σ’ αυτά τα εδάφη σε αδελφότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα» σχολίασε προκλητικά, γράφοντας το μήνυμά του και στα ελληνικά.

Γ. Τραπεζιώτης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα