Σοκ από Ε.Ε.: «Μη οριοθετημένη η ελληνική υφαλοκρηπίδα»!

Ο δημοσιογράφος Ν. Μελέτης αποκάλυψε το σκοτεινό παρασκήνιο. Οι Ευρωπαίοι απέφυγαν τις κυρώσεις με επιχειρήματα του Μητσοτάκη

Χαμένη πριν καν αρχίσει ο αγώνας της Συνόδου Κορυφής πήγε η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες. Στη διάρκεια των διαβουλεύσεων πριν από τη Σύνοδο Κορυφής αλλά και στο κείμενο συμπερασμάτων των μόνιμων αντιπροσώπων έγινε φανερό ότι η Ε.Ε. δεν θα έδειχνε ιδιαίτερη προθυμία να προχωρήσει σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τις προκλητικές κινήσεις της επί τέσσερις μήνες στην ανατολική Μεσόγειο. Ενα ρεπορτάζ όμως του δημοσιογράφου Νίκου Μελέτη σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα, με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, ρίχνει φως στο παρασκήνιο που έλαβε χώρα μέχρι να φτάσουν οι πρέσβεις στο κείμενο συμπερασμάτων:

«Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια των διαβουλεύσεων εν όψει της Συνόδου Κορυφής, ενώ οι εκπρόσωποι της Κομισιόν δέχτηκαν να συζητήσουν την πρόταση της Κύπρου για προσθήκη μερικών ακόμη ατόμων στη λίστα των κυρώσεων για τις παράνομες δραστηριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ, ισχυρίστηκαν ότι δεν μπορεί να γίνει επέκταση της λίστας αυτής και για άτομα και εταιρίες που εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, καθώς «πρόκειται για διεκδικούμενη, μη οριοθετημένη υφαλοκρηπίδα».

Με βάση αυτό το ρεπορτάζ -που δεν διαψεύστηκε- οι Ευρωπαίοι είναι σίγουρο ότι δεν θα επιβάλουν κανένα μέτρο κατά της Τουρκίας. Και υπεύθυνος γι’ αυτή την εξέλιξη θα είναι 100% ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει δώσει αυτά τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι Ευρωπαίοι. Πότε; Στο άρθρο του που είχε δημοσιευτεί ταυτόχρονα στις εφημερίδες «The Times», «Frankfurter Allgemeine Zeitung» και «Le Monde», στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός έγραφε σε αυτό το άρθρο: «Και φέτος το καλοκαίρι, αντιδρώντας στην υπογραφή μιας μακροχρόνιας, νόμιμης και διεθνώς αναγνωρισμένης συμφωνίας οριοθέτησης θαλασσίων συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, ο πρόεδρος Ερντογάν έστειλε το πολεμικό ναυτικό του για να στηρίξει μια προσπάθεια εξερεύνησης κοιτασμάτων φυσικού αερίου σε περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, στην οποία τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία διεκδικούν δικαιώματα και η οποία δεν έχει ακόμη οριοθετηθεί».

Με ποια λογική ζητούμε κυρώσεις για την Τουρκία, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αποδεχθεί τα επιχειρήματα των Βρυξελλών, με τα οποία επιχειρούν ακόμη μία φορά να «χαϊδέψουν» την Αγκυρα; Γίνεται κατανοητό ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η Κομισιόν αθωώνει την Τουρκία για τις έρευνες που διεξήγε επί τέσσερις μήνες το «Oruc Reis» σε περιοχή όπου η Ελλάδα έχει κυριαρχικά δικαιώματα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα