Απειλεί εκδότες, δημοσιογράφους ο Ντογιάκος!

Ξεπέρασε τα όρια του θεσμικού του ρόλου ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Απροκάλυπτη επίθεση στην ενημέρωση

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος ξεπέρασε τα όρια του θεσμικού του ρόλου. Εμφανίζοντας συμπτώματα ιλίγγου, ο οποίος κυριεύει όσους απομονώνονται στα ρετιρέ της εξουσίας, έφτασε τώρα στο σημείο να απειλεί με φορολογικό έλεγχο εκδότες και δημοσιογράφους οι οποίοι «συμπτωματικά» επικρίνουν τους χειρισμούς της Δικαιοσύνης σε σκανδαλώδεις υποθέσεις. Συνεχίζοντας μια αρνητική παράδοση εμπλοκής της δικαστικής εξουσίας στον τρέχοντα πολιτικό ανταγωνισμό, ο κ. Ντογιάκος, από το βήμα της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στους λειτουργούς της ενημέρωσης οι οποίοι στέκονται όρθιοι και αρνούνται να προβάλλουν την ένοχη εκδοχή του Μαξίμου για το σκάνδαλο των υποκλοπών, το οποίο (υποτίθεται πως…) διερευνά.

«Δεν είναι δυνατόν μια μερίδα του Τύπου, εκμεταλλευόμενη έναν ουσιαστικά πλήρως αναποτελεσματικό νόμο περί Τύπου, να στρέφεται και να βυσσοδομεί όποιον κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του δεν ενεργεί σύμφωνα με τις επιθυμίες της, τις υποδείξεις της ακόμα και τις επιταγές της» άστραψε και βρόντηξε.

Και συμπλήρωσε: «Δεν είναι άξιοι κάποιοι να φέρουν τον κάποτε άκρως τιμητικό τίτλο και ιδιότητα του εκδότη εφημερίδων ή περιοδικών. Κρατούν για τον εαυτό τους και μόνο ως επτασφράγιστο μυστικό το οικονομικό τους υπόβαθρο με βάση το οποίο έγιναν εκδότες. Στην πράξη υποβαθμίζουν την ιδιότητά τους αυτή και την ευτελίζουν υπογράφοντας ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα, με χυδαίο περιεχόμενο και λεξιλόγιο». Τι πρέπει να γίνει για την εξυγίανση; Ο Ισίδωρος Ντογιάκος πρόσφερε τη λύση στο πιάτο. «Ισως ένας εκτεταμένος φορολογικός έλεγχος σε αυτούς τους ολίγους αποκαλύψει πολλά και ενδιαφέροντα σχετικά με τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες».

Το ερώτημα είναι πού απευθύνει τις ισοπεδωτικές, αξιολογικές κρίσεις με ευθέως απειλητικό περιεχόμενο και αν η ΕΣΗΕΑ έχει άποψη περί αυτών…

Αλλά, ο κ. Ντογιάκος, αναφερόμενος στη δικαιολογημένη σύγκριση μεταξύ ελληνικής και βελγικής Δικαιοσύνης, συνεχίζει με ιερό μένος: «Δεν είναι δυνατόν να χλευάζουν και να απαξιώνουν δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς συγκρίνοντας αυτούς με δικαστές και εισαγγελείς χωρών του εξωτερικού με διαφορετικά δικονομικά συστήματα έναντι των οποίων, κατά τη γνώμη τους, υπολείπονται κατά πολύ των ξένων.

Για να έχουν αυτό το ηθικό δικαίωμα πρέπει προηγουμένως να μεταβούν οι ίδιοι στις χώρες που φαντάζονται ότι λειτουργούν τέλεια δικαστικά συστήματα για να δοκιμάσουν εκεί τις δυνάμεις τους και να συγκριθούν και εκείνοι με τους εκεί συναδέλφους τους. Μετά ας έρθουν να μας πουν τα αποτελέσματα».

«Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, εκτός από έμμεσες απειλές κατά των ΜΜΕ που αποκαλύπτουν τις υποκλοπές και τη συνταγματική εκτροπή Μητσοτάκη, μήπως έχει κάτι να πει γι’ αυτήν την ωμή παραβίαση του κράτους δικαίου» σχολιάζει σε ανάρτησή του ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, επισυνάπτοντας τη δήλωση Α. Γεωργιάδη στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία «η Τουλουπάκη πρέπει να πάει φυλακή».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα