Επιχείριση συσκότισης για το πόρισμα της ΑΔΑΕ

Θα πάει ο Τσίπρας στον Ράμμο να ζητήσει να ενημερωθεί;

Εβδομάδα καυτών εξελίξεων αρχίζει σήμερα, με φόντο το σκάνδαλο των υποκλοπών. Το πόρισμα της ΑΔΑΕ που επιβεβαιώνει τις παρακολουθήσεις έξι προσώπων (μεταξύ των οποίων ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, ο υπουργός Χατζηδάκης, αλλά και ένας δημοσιογράφος) είναι έτοιμο και υπογεγραμμένο και πλέον το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα δει και υπό ποιες προϋποθέσεις το φως της δημοσιότητας.

Οσον αφορά την κυβέρνηση, η πρόθεση του Μαξίμου είναι το πόρισμα της ΑΔΑΕ να μη δει το φως της δημοσιότητας πριν από τις εκλογές. Σε διακηρυκτικό επίπεδο, το Μαξίμου μπορεί να υποστηρίζει πως όλα θα γίνουν σύμφωνα με τον νόμο και η Βουλή θα ενημερωθεί, όμως το κλίμα ακόμα και στις τάξεις των κυβερνητικών βουλευτών είναι πως ο πραγματικός στόχος του κυβερνητικού επιτελείου είναι η αποφυγή της δημοσιοποίησης του πορίσματος-βόμβα πριν από τις εκλογές.

Την ίδια ώρα, στην Κουμουνδούρου εξετάζεται το ενδεχόμενο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάει στην ΑΔΑΕ και να ζητήσει την ενημέρωση του Χρήστου Ράμμου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», δεν αποκλείεται ο Αλέξης Τσίπρας να πάει ακόμα και σήμερα στην ΑΔΑΕ και να ενημερωθεί από τον πρόεδρο της ανεξάρτητης Αρχής για τα πρόσωπα που επιβεβαιώθηκε πως παρακολουθούνται από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμάται πως το «μπλοκάρισμα» του πορίσματος από τους Τασούλα και Μπούρα ήταν μια κίνηση πανικού που στερείται στρατηγικού υπόβαθρου. Κοινώς, ο στενός κύκλος του Αλέξη Τσίπρα δεν εκτιμά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε έναν εκλογικό αιφνιδιασμό που θα βάλει νομικά κωλύματα στην παραλαβή του πορίσματος από τη Βουλή, αλλά πως απλώς κερδίζει χρόνο!

«Οπως και να έχει, εντός της εβδομάδας ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει στα χέρια του το πόρισμα που επιβεβαιώνει τις παρακολουθήσεις και τότε θα ξεκινήσει ο πραγματικός πόλεμος κατά του παρακράτους του Μαξίμου» είπε ανώτατη πηγή από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης -αργά ή γρήγορα- θα έρθει αντιμέτωπος με την αλήθεια».

Στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ, τώρα, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά και απ’ ό,τι φαίνεται τα κεντρικά στελέχη του κόμματος περιμένουν τη δημόσια τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας στην πολιτική των χαμηλών τόνων που διατηρεί το τελευταίο διάστημα, φαίνεται πως δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο να πάει στην ΑΔΑΕ ζητώντας ενημέρωση από τον Χρήστο Ράμμο.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις μεμονωμένων αλλά και έμπειρων στελεχών, όπως του Χάρη Καστανίδη, η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως θέλει να στρέψει την ατζέντα στα λεγόμενα κοινωνικά ζητήματα έχοντας πεισθεί πως το θέμα των υποκλοπών δεν «πληγώνει» την κυβέρνηση.

Παρά τις μεθοδεύεις της κυβέρνησης και τους υπολογισμούς των κομμάτων, τη δεδομένη στιγμή αυτός που μπορεί να δημιουργήσει εξελίξεις είναι ο ίδιος ο Χρήστος Ράμμος. Με βάση, άλλωστε, τον νόμο της κυβέρνησης, ο ίδιος υποχρεούται να ενημερώσει πέραν της Βουλής και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων για το πόρισμά του. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τέλος, παρουσιάζει η χθεσινή δήλωση του εδώ και καιρό εξαφανισμένου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Καμίνη. Ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος και τέως δήμαρχος Αθήνας γνωστοποίησε χθες πως θα κατέθετε μήνυση στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, διότι έπεσε θύμα παρακολούθησης «εξ αντανακλάσεως».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα