Ο (αδιόρθωτος) Σημίτης δοξάζει τον Μητσοτάκη

Επαινεί τον πρωθυπουργό και για την εξωτερική πολιτική, γεγονός που προκαλεί ανησυχία, καθώς οι χειρισμοί του οδήγησαν στις γκρίζες ζώνες

Η νέα παρέμβαση του Κώστα Σημίτη στα δημόσια πράγματα ήταν απολύτως προβλέψιμη. Ο πρώην πρωθυπουργός θυμιατίζει και πάλι τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την οικονομική πολιτική του, αν εξαιρέσει κανείς κάποιους αστερίσκους στο σκέλος των επενδύσεων. Τον επαινεί, μάλιστα, και για την εξωτερική πολιτική του, γεγονός που προκαλεί ανησυχία σε όσους θυμούνται τους δικούς του ολέθριους χειρισμούς στα εθνικά θέματα, που οδήγησαν στις γκρίζες ζώνες και στην αναγνώριση ζωτικών συμφερόντων της Τουρκίας στο Αιγαίο…

Την ίδια στιγμή, εκθειάζει τη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος επιμένει να συντηρεί το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, αντιπολιτευόμενος βασικά την αξιωματική αντιπολίτευση. Επιμένοντας στον γνωστό εαυτό του, προσπερνά ακροθιγώς τα σκάνδαλα της οκταετίας του, κατά τη διάρκεια της οποίας το διαγούμισμα των χρημάτων του ελληνικού λαού άρχιζε από το Μαξίμου, κάνοντας λόγο για «επιμέρους κρούσματα διαφθοράς». Και στο τέλος, σε μια κωμική επίδειξη μεγαλομανίας, δηλώνει «συνιδρυτής» του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος, δηλαδή, που ίδρυσε ο Ανδρέας και το οποίο προσπάθησε με μίσος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε πρόεδρός του να διαλύσει.

«Η μεγάλη εικόνα είναι προς μια θετική κατεύθυνση» δήλωσε για την οικονομία, διαπιστώνοντας, ωστόσο, «ανησυχητικά φαινόμενα καθυστέρησης στην προώθηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων» και την «αναζήτηση ενός σύγχρονου παραγωγικού μοντέλου, για παράδειγμα, που αναφέρεται συχνά ως σύνθημα, αλλά δεν έχει διατυπωθεί μια καθαρή εικόνα για το ποιο πρέπει να είναι το περιεχόμενό του, η στόχευσή του και ειδικότερα με ποιες δημόσιες παρεμβάσεις, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και επιχειρηματικές πρακτικές, αλλά και με την κινητοποίηση ποιων δυνάμεων μπορεί να υλοποιηθεί».

Σημειώνεται ότι οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης που επικαλείτο ανιαρά και μονότονα επί ημερών του στηρίζονταν στην ανεξέλεγκτη οικοδομική δραστηριότητα, με την οποία, σύμφωνα με τον τότε διοικητή της ΤτΕ Ν. Γκαργκάνα, ξεπλύθηκε το μαύρο χρήμα των ανατολικών χωρών, και στην ιδιωτική κατανάλωση με δανεικά.

Οπως σημείωσε, «στις περισσότερες περιπτώσεις κυριαρχούν οι επενδύσεις στο real estate και τα deals κερδοσκοπικών funds, τα οποία συχνά χρηματοδοτούνται με δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες! Δηλαδή, με εθνικά κεφάλαια οι ξένοι αποκτούν τον έλεγχο της οικονομίας μας». Ξεχνά ποιος έλεγε μοχθηρά στη Βουλή ότι οι Ελληνες έχουν υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης, καρφώνοντας τη χώρα στη Μέρκελ! Επίσης, «σταθερή και ισορροπημένη» θεωρεί τη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη «αυτή την ταραγμένη περίοδο». Το ΠΑΣΟΚ, τονίζει, «είναι ένας χρήσιμος -και κρίσιμος- παράγοντας της πολιτικής σκηνής».

Εφόσον, φυσικά, αντιπολιτεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα