Καιροσκοπισμός του Μητσοτάκη! Ανακαλεί τη διαγραφή Δούκα

Το μακρινό 2017, στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει πως ενδιαφέρεται για την επικοινωνία και όχι για την ουσία.

Πολλοί… κακοπροαίρετοι είχαν σπεύσει τότε να πουν πως ο σημερινός πρωθυπουργός έκανε σαρδάμ, αλλά στην πραγματικότητα είπε αυτό που σκέφτεται. Κοινώς, πως αυτό που τον ενδιαφέρει είναι το πρόσκαιρο όφελος μέσω της επικοινωνιακής διαχείρισης, αλλά όχι η ουσία της πολιτικής.

Η κακοπροαίρετη αυτή ερμηνεία της λογικής του πρωθυπουργού φαίνεται όμως να επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά αυτές τις ημέρες, καθώς ο διεγραμμένος δήμαρχος Σπάρτης και πρώην υπουργός Πέτρος Δούκας (κεντρική φωτό) επιστρέφει στη Νέα Δημοκρατία ώστε η Σπάρτη να βαφτεί «μπλε». Και πράγματι, με τον Πέτρο Δούκα η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τη Σπάρτη, όμως πόση αξιοπιστία θα χάσει ο πρωθυπουργός που επαναφέρει στο παρά πέντε των εκλογών τον οποίο που ο ίδιος είχε αποπέμψει προ δύο χρόνων; Και, αλήθεια, αν σήμερα επιστρέφει ο Πέτρος Δούκας, πώς μπορεί κάποιος να μην πιστέψει πως αύριο την ίδια διαδρομή δεν θα ακολουθήσουν και άλλοι διεγραμμένοι ή αποπεμφέντες βουλευτές και στελέχη, όπως ο Ανδρέας Πάτσης, ο Θέμης Χειμάρας ή η Σοφία Νικολάου;

Πέραν όμως του ζητήματος της αξιοπιστίας του ίδιου του πρωθυπουργού, υπάρχει ακόμα μια σοβαρή διάσταση στο ζήτημα της επιστροφής του Δούκα, καθώς αυτή λαμβάνει χώρα την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται ξανά αντιμέτωπη με την πύρινη κόλαση. Τις ημέρες, λοιπόν, που η Ελλάδα υποφέρει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός υπόσχεται αποζημιώσεις, αποφασίζει να επαναφέρει στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας τον Πέτρο Δούκα, ο οποίος το 2022 γελούσε για το γεγονός πως το 2007 μοίραζαν σακούλες με λεφτά ώστε να κάνουν τον κόσμο να ξεχάσει τις καταστροφικές πυρκαγιές. «Οπως θυμάσαι, είχαμε πάει στην Ηλεία, στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε» είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Δούκας.

Για την επιστροφή Δούκα στις τάξεις της Ν.Δ. σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα