Επιφυλακτικά τα κόμματα για το αποτέλεσμα της επίσκεψης

Με μπόλικη επιφυλακτικότητα, παρά την επί της αρχής θετική στάση όσον αφορά την ανάγκη ελληνοτουρκικού διαλόγου, σχολίασαν το ταξίδι-εξπρές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως στηρίζει σταθερά την προώθηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου με πρωταρχικό σκοπό τη μείωση της έντασης, ωστόσο άφησε αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο απάντησε ο πρωθυπουργός στα περί τουρκικής μειονότητας. Η ύπαρξη διαύλων με την Αγκυρα είναι θετικό και αναγκαίο βήμα, ανέφερε το ΠΑΣΟΚ, ζητώντας αναλυτική ενημέρωση για όσα συνέβησαν χθες.

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ, καταγγέλλοντας πως τίθενται στο τραπέζι οι απαράδεκτες ανιστόρητες τουρκικές διεκδικήσεις. Για «μία επίσκεψη» και «τρεις ιστορικές εθνικές γκάφες από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον ίδιο τον πρωθυπουργό» κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, αφήνοντας αιχμές, μεταξύ άλλων, για την υπόκλιση του Γιώργου Γεραπετρίτη, ενώ η Νέα Αριστερά έκανε λόγο για θετικό βήμα, αλλά να μη μείνει σε συγκυριακό πλαίσιο και να υπάρξει ενημέρωση της Βουλής.


Δείτε επίσης: Χάος στην Αθήνα λόγω των μέτρων ασφαλείας!

Δείτε επίσης: Βιβλίο για τη Γάζα το δώρο του Ερντογάν

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα