Επιμένει για αυξήσεις στα φάρμακα η Μίνα Γκάγκα

Με αμείωτη ένταση η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας συνεχίζει να προκαλεί την κοινή γνώμη, υποστηρίζοντας την ανάγκη αύξησης της τιμής ορισμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων ως αντίδοτο στις τεράστιες ελλείψεις που συνεχίζονται ακόμα μία εβδομάδα.

Η Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ακόμα μία φορά έθεσε το ζήτημα της αύξησης της τιμής ορισμένων φαρμάκων, που, όπως είπε, «στο εξωτερικό πωλούνται τρεις και τέσσερις φορές παραπάνω». Το ερώτημα που τίθεται μετά τη νέα παρέμβαση της υπουργού είναι αν η χθεσινή ανακίνηση του θέματος αποτελεί στρατηγική της κυβέρνησης και, άρα, η Μίνα Γκάγκα λειτουργεί σαν λαγός ή αν η ίδια επαναφέρει το θέμα ως κομμάτι της προσωπικής ατζέντας της.

Τα ψεύδη Πλεύρη

Η ίδια, μάλιστα, έβαλε τέλος στα ψεύδη Πλεύρη, ο οποίος προ δύο εβδομάδων ισχυρίστηκε πως οι ενδεχόμενες αυξήσεις δεν θα επιβαρύνουν την κοινωνία, λέγοντας πως το κόστος της αύξησης θα επιμεριστεί μεταξύ κράτους και πολιτών. Συγκεκριμένα, η κυρία Γκάγκα έφερε ως παράδειγμα ότι θα μπορούσε ένα φάρμακο που κάνει 3 ευρώ να πάει στα 4 ευρώ, και η συμμετοχή του ασφαλισμένου να ανέβει 25 λεπτά. Αναφερόμενη, μάλιστα, στις ελλείψεις, δήλωσε ότι «μερικά πράγματα, αν δεν θέλουμε να μην τα έχουμε στην Ελλάδα και να τα φέρνουμε απέξω, πληρώνοντας πέντε φορές παραπάνω, είναι καλό να τα αυξήσουμε λίγο – και μιλάμε για τα πολύ φθηνά φάρμακα».

Φυσικά, η κυρία Γκάγκα δεν παρέλειψε να αναπαραγάγει την κυβερνητική προπαγάνδα περί καλύτερης θέσης της Ελλάδας σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης αναφορικά με τις ελλείψεις, ενώ τόνισε πως η κατάσταση έχει βελτιωθεί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα