Φαρμακοποιοί: Στα όπλα για τις άδειες

«Νομοθετική ρύθμιση για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων βρίσκεται ήδη στα σκαριά», σύμφωνα με καταγγελία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), που επικαλείται «έγκυρες πληροφορίες» και ζητάει από τον πρωθυπουργό αλλά και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δηλώσουν με τρόπο απόλυτο και κατηγορηματικό ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση.

«Οι κυβερνώντες μάς εμπαίζουν, υλοποιώντας πολιτικές που απέρριπταν» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κώστας Λουράντος και σημειώνει ότι «ενημερώνουμε την κυβέρνηση ότι τέτοιες διατάξεις, που οι τροϊκανοί υποδεικνύουν, δεν τις έχουν εφαρμόσει ούτε στις χώρες τους, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία και το Λουξεμβούργο».

Σημειώνεται ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, σε πρώτη φάση, και η απελευθέρωση της πώλησης Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) και σε σούπερ μάρκετ, στη συνέχεια, αποτελούν δύο από τα προαπαιτούμενα των θεσμών για τον χώρο της Υγείας. Σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς, ιδιοκτήτης και υπεύθυνος ενός φαρμακείου μπορεί να είναι μόνο πτυχιούχος φαρμακοποιός. Εφόσον, όμως, εφαρμοστεί η σχετική διάταξη του Μνημονίου, αναμένονται σαρωτικές αλλαγές στον κλάδο των φαρμακείων, καθώς θα δίδεται άδεια φαρμακείου σε οιονδήποτε. «Η ισχύουσα διάταξη αποτελούσε εμπόδιο στη δημιουργία καρτέλ στον χώρο του φαρμάκου» σημειώνει ο ΠΦΣ.

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα