Αυτό που έζησαν οι φίλοι της ΑΕΚ την Πέμπτη το βράδυ στην αναμέτρηση της ομάδας τους με την Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα, ίσως και όλοι οι υγιείς φίλαθλοι σε αυτή τη χώρα, ήταν κάτι μοναδικό. Ονειρικό, θα έλεγα καλύτερα, και για πολλά πολλά χρόνια θα το θυμούνται και θα το εξιστορούν.
- Σχολιάζει
ο Γιώργος Σηφάκης
Την πιο μεγάλη κουβέντα την είπε ο Άκης Ζήκος, ο οποίος είχε την τύχη να αγωνιστεί το 2004 ως παίκτης της Μονακό κόντρα στην Πόρτο με φόντο το τρόπαιο του Champions League. «Ούτε σε τελικό Champions League τέτοια συναισθήματα», επεσήμανε ο Άκης Ζήκος μέσω του Instagram και η αλήθεια είναι ότι τέτοιο θρίλερ, τέτοια ανατροπή-έπος στο φινάλε, παίρνοντας παράλληλα το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης, δεν θυμάται κανείς εύκολα.
Η αλήθεια είναι ότι ήμουν από αυτούς που πριν από το παιχνίδι μιλούσα για εύκολη νίκη. Φεύγοντας από την εφημερίδα, δύο ώρες πριν από το ματς, το εκμυστηρεύτηκα στον διευθυντή της «Εστίας» Μανώλη Κοττάκη, ο οποίος, αντίθετα με άλλες φορές, απλώς χαμογέλασε και δεν είπε τίποτα (αργότερα μου αποκάλυψε ότι δεν είχε καλό προαίσθημα για το πρώτο ημίχρονο).
Κατά τη διάρκεια του αγώνα, όταν του είπα ότι η «Ένωση» χάνει 1-0, μου λέει: «Γιώργο, 3-2 θα κερδίσει η ΑΕΚ και θα προκριθεί κατευθείαν». Χαμογέλασα με δυσπιστία. Στο 0-2 μου λέει: «3-2 θα κερδίσει η ΑΕΚ και γράφ’ το!».
Ο Μανώλης Κοττάκης, όπως και όλο το σύμπαν, όπως δήλωσε ο Μάριος Ηλιόπουλος, έστειλαν τη θετική τους ενέργεια και η «Ένωση» έγραψε ιστορία με αυτή τη νίκη, που φτιάχνει όχι μόνο το παρόν, αλλά κυρίως το μέλλον της.
Η νίκη αυτή σηματοδοτεί ένα εντυπωσιακό σερί, καθώς η ομάδα του Μάρκο Νίκολιτς έφτασε τις εννέα νίκες σερί σε όλες τις διοργανώσεις, κάτι που είχε να πετύχει από τον Ιανουάριο του 2023. Συγκεκριμένα, από τις 8 Ιανουαρίου έως τις 13 Φεβρουαρίου εκείνης της χρονιάς η «Ένωση» είχε φτάσει σε αυτό το σερί νικηφόρων αποτελεσμάτων σε όλες τις διοργανώσεις.
Με αυτά τα αποτελέσματα η ΑΕΚ του Μάρκο Νίκολιτς βρίσκεται στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, μόλις στο -1 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, εξασφάλισε την απευθείας πρόκριση στους «16» του Conference League, ενώ και στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson έχει ορθάνοιχτο δρόμο για τον τελικό.
Το «μαγικό» αυτό 40ήμερο της ΑΕΚ συνεχίζεται και με νίκη απέναντι στον ΟΦΗ αύριο (21.00) η χρονιά θα κλείσει με τον πιο ιδανικό τρόπο για τους «κιτρινόμαυρους». Παράλληλα έβαλε στο ταμείο της κοντά στα 10.000.000 ευρώ και με δυο-τρεις εντυπωσιακές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι μπορεί να ονειρεύεται και τελικό στο Conference. Γιατί όχι;


