Δεν ήταν ένας, αλλά δύο τελικά οι… γυμνοί διαδηλωτές προχθές στο Σύνταγμα! Ο πρώτος ήταν ο νεαρός (κατά δήλωσή του) Βρετανός που τρέχοντας ολόγυμνος τράβηξε πάνω του όλα τα φλας των φωτογράφων και απέσπασε το χειροκρότημα των συγκεντρωμένων και στη συνέχεια εξαφανίστηκε μέσα στο πλήθος. Ο δεύτερος εμφανίστηκε αργότερα το απόγευμα και έκανε περίπου το ίδιο με τον προηγούμενο. Αυτός, ωστόσο, μάλλον το… παρατράβηξε και έτσι συνελήφθη από τους αστυνομικούς, όταν επέλεξε να τρέξει γυμνός μπροστά από τους εύζωνες στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.
Το πρωί της Τετάρτης ο 56χρονος λογιστής από τη Νέα Υόρκη, που μένει μόνιμα στο Μαρούσι, οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, όπου κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της προσβολής δημοσίας αιδούς και ενώπιον του δικαστηρίου ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του, η οποία υποστήριξε ότι δεν είχε σχέση με την επίσκεψη Μέρκελ, ενώ επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα! Ο 56χρονος, ωστόσο, καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών με αναστολή για παράνομη είσοδο, εξαιτίας έλλειψης διαβατηρίου (δήλωσε ότι του το έκλεψαν πριν από ένα δίμηνο), το οποίο θα πρέπει να προσκομίσει στις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να αποφύγει την απέλαση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 56χρονος είχε συλληφθεί και πάλι το περασμένο καλοκαίρι για παρακώλυση συγκοινωνιών (περπατούσε στις ράγες του μετρό), πράξη για την οποία εκκρεμεί το δικαστήριο!
Τέλος, δίωξη για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών σε βαθμό κακουργήματος, διατάραξη κοινής ειρήνης από δράστες με κουκούλες, αντίσταση κατά της Αρχής, απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου, παράνομη οπλοφορία, απείθεια και απρόκλητη έργω εξύβριση,ασκήθηκε σε βάρος των 24 συλληφθέντων για τα επεισόδια της προηγούμενης Τρίτης. Ολοι τους οδηγήθηκαν στον ανακριτή για να απολογηθούν.
Νίκος Δεμισιώτης