Οργή για το «αριστερό» λουκέτο στο δημόσιο ΙΕΚ Βάρης

«Λουκέτο» με το έτσι θέλω έβαλε το υπουργείο Παιδείας στο δημόσιο ΙΕΚ Βάρης, ύστερα από 24 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας. Η αναστολή λειτουργίας του ΙΕΚ, με την αιτιολογία ότι ο αριθμός των σπουδαστών μειώνεται συνεχώς, έχει προκαλέσει την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας, που βλέπει μια αξιόλογη εκπαιδευτική δομή να οδηγείται σε «αδράνεια».

Την έντονη δυσαρέσκειά του για την εξέλιξη εξέφρασε το δημοτικό συμβούλιο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, υιοθετώντας ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίασή του ψήφισμα αντίθεσης στο κλείσιμο του ΙΕΚ. Στο θέμα παρενέβη προσωπικά ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας του να «πρυτανεύσει η λογική και να ανακληθεί η άστοχη αυτή απόφαση».

Ο κ. Κωνσταντέλλος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Παρά το ότι από πέρσι με επιστολές μας και παρεμβάσεις μας ζητήσαμε να δημιουργηθούν νέα τμήματα σύγχρονων ειδικοτήτων, το υπουργείο Παιδείας δεν τις έλαβε υπ’ όψιν του, οδηγώντας το ΙΕΚ σε τεχνητό μαρασμό και εν τέλει οδήγησε στην εν κρυπτώ απόφαση των εντεταλμένων οργάνων του υπουργείου να αναστείλει τη λειτουργία του».
Επιπλέον, ο δήμαρχος «χρεώνει» στον καθ’ ύλην αρμόδιο υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη, «απαξίωση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», καθώς «παρά τις καθημερινές προσπάθειες επικοινωνίας μας μαζί του, καθώς και τη σχετική αλληλογραφία, δεν ανταποκρίθηκε ποτέ στις εκκλήσεις μας».

Το ΙΕΚ Βάρης λειτουργεί από το 1994 και εξυπηρετεί τις εκπαιδευτικές ανάγκες επαγγελματικής κατάρτισης των αποφοίτων Λυκείου και ΕΠΑ.Λ., όχι μόνο του εν λόγω δήμου αλλά και των όμορων Κρωπίας, Σαρωνικού και Λαυρεωτικής. Να σημειωθεί ότι οι βασικές λειτουργικές δαπάνες του ΙΕΚ (ρεύμα, νερό, θέρμανση) καλύπτονται από τον προϋπολογισμό του δήμου.

Στ. Βασιλόπουλος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα