Βάζουν σε κλήρο τη σημαία!

Με υπογραφή Προέδρου το διάταγμα Γαβρόγλου

Την ώρα που ο υπ. Παιδείας καταργεί την αριστεία στις παρελάσεις, η άλλη Ελλάδα,  της Εθνικής χάντμπολ, κρατά ψηλά την εθνική ταυτότητα και τη Μακεδονία μας

Η Θέση μας: Είναι ακατάλληλος

Διαβάστε επίσης:

►Ερχεται και νέος γύρος κατασχέσεων!

►Εκβιάζουν (!) την Ελλάδα για τα μάτια του Γεωργίου

►Πρώτος νεκρός από κουνούπι

►Οργή για το «αριστερό» λουκέτο στο δημόσιο ΙΕΚ Βάρης

►Κύκλος μελέτης της Βίβλου από υπουργούς του Τραμπ

►Η JP Morgan προβλέπει και 4ο Μνημόνιο

►Ξήλωσε την ηγεσία των εν. δυνάμεων ο «σουλτάνος»

►Ξύπνησε αργά!

►Απλώνει το σεντόνι

Ντροπή! Βάζουν σε κλήρο τη σημαία

Η κυβέρνηση εμμένει στο δόγμα Μπαλτά κατά  της αριστείας

Σε… κλήρο βγάζουν το υπουργείο Παιδείας και ο Κώστας Γαβρόγλου τη σημαία της χώρας, σε ένα νέο ρεσιτάλ καταστροφικών ιδεοληψιών που καθοδηγείται από την «αλλεργία» στην αριστεία και την καταξίωση. Προεδρικό διάταγμα, που είδε χθες το φως της δημοσιότητας και περιέχει τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στην οργάνωση και τη λειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων, αναφέρει ότι από εδώ και στο εξής οι σημαιοφόροι στα δημοτικά σχολεία της χώρας θα επιλέγονται με κλήρωση και όχι βάσει βαθμολογίας.

Προκαλεί πραγματικά έκπληξη και απορία πώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε να υπογράψει ένα τέτοιο Διάταγμα…

Η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Και να σκεφτεί κανείς ότι την ίδια ώρα η Εθνική Νεανίδων χάντμπολ αποχωρούσε από το παιχνίδι με την ΠΓΔΜ, στο πλαίσιο του Euro 2017 Κ-17, διαμαρτυρόμενη για τις εμφανίσεις που φορούσαν οι παίκτριες της ομάδας των Σκοπίων, οι οποίες έγραφαν «Macedonia», κρατώντας ψηλά την εθνική μας ταυτότητα (ρεπορταζ δεξιά). Η νέα και απαράδεκτη ρύθμιση για τις μαθητικές παρελάσεις του δημοτικού προβλέπει τα εξής: «Σημαιοφόροι, παραστάτες και υπεύθυνοι για την κατάθεση στεφάνου ορίζονται μαθητές της στ’ τάξης.

Σημαιοφόροι ορίζονται δύο μαθητές της στ’ τάξης, o ένας για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και o άλλος από 1ης Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου πραγματοποιείται με κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε την απόφαση για την ανάδειξη των σημαιοφόρων στο δημοτικό με κλήρωση με ανάρτησή του στο twitter: «Σημαιοφόροι με κλήρωση: Ετσι αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ την επιβράβευση της προσπάθειας. Εξίσωση προς τα κάτω, παντού». Νωρίτερα, η τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ. Νίκη Κεραμέως ανέφερε σε δήλωσή της: «Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, πιστή στο δόγμα του εξισωτισμού προς τα κάτω, καταργεί το κριτήριο της επίδοσης για την επιλογή́ σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου και εισάγει την κλήρωση ως τρόπο, επιλογής. Επιπλέον, καταργεί την παρουσία σημαιοφόρων στις δοξολογίες. Με αυτόν τον τρόπο, ανατρέπει παραδόσεις δεκαετιών στο όνομα ενός δήθεν προοδευτισμού».

Αμεση ήταν η αντίδραση και του τομέα Παιδείας του Ποταμιού, που σε ανακοίνωσή του σημειώνει με ειρωνικό τόνο ότι τελικά η αριστεία είναι «ρετσινιά». «Οσους υπουργούς Παιδείας και αν αλλάξει ο κ. Τσίπρας, είτε για επικοινωνιακούς είτε για άλλους λόγους, όλοι πρεσβεύουν αυτή τη ρήση του κ. Μπαλτά». Το Ποτάμι αναφέρει πως «με το εν λόγω προεδρικό διάταγμα κάτι τόσο τιμητικό, όπως το να είσαι η/ο σημαιοφόρος του σχολείου σου, μετατρέπεται σε μια διαδικαστική υποσημείωση».
Απαντώντας στο μπαράζ των αντιδράσεων, ο εμμονικός υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ανέφερε ότι «για εμάς η σημαία δεν πρέπει να είναι βαθμολογικό έπαθλο».

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα