Κίνημα «τουριστοφοβίας» ξέσπασε στη Βαρκελόνη!

«Tourists go home» γράφουν στους τοίχους οι τρομαγμένοι από τις ορδές επισκεπτών κάτοικοι της καταλανικής πρωτεύουσας 

Από τη
Νεκταρία Καρακώστα

Την ώρα που για πολλές χώρες του κόσμου -ανάμεσά τους και για την Ελλάδα- ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία και την ατμομηχανή της οικονομίας, στη Βαρκελόνη μια νέα φοβία, που στρέφεται ενάντια στους… τουρίστες, λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις! Οι κάτοικοι της καταλανικής πρωτεύουσας φοβούνται την εκπαραθύρωσή τους από τις ορδές των ξένων τουριστών που κατακλύζουν τους δρόμους. Ως αποτέλεσμα της τουριστοφοβίας, που εξαπλώνεται ραγδαία, οι επισκέπτες βρίσκονται όλο πιο συχνά αντιμέτωποι -ιδίως σε περιοχές της παλαιάς πόλης και στα αξιοθέατα- με το σύνθημα «Τourist go home», που είναι γραμμένο στους τοίχους.

Η αυξημένη τουριστική ζήτηση στον ευρωπαϊκό Nότο, εξαιτίας της κρίσης στη Bόρεια Αφρική, στην Αίγυπτο και την Τουρκία, έχει μετατραπεί σε… εφιάλτη των μόνιμων κατοίκων.
Ηδη έχουν οργανωθεί πρωτοβουλίες πολιτών που καταγγέλλουν τη διόγκωση του μαζικού τουρισμού στην πόλη. Οπως διατείνονται, αυτή προκαλεί δυσκολία στην κίνηση και την κυκλοφορία στους δρόμους, ενώ έχει εκτοξεύσει (λόγω της μεγάλης ζήτησης και μέσω Airbnb) τις τιμές στα ενοίκια της πόλης.

Στις 27 Ιουλίου, μέλη της Arran (της νεολαίας του ριζοσπαστικού κόμματος CUP, που μάχεται για την ανεξαρτησία της Καταλονίας) εξαπέλυσαν επίθεση κατά τουριστικού λεωφορείου. Αφού κατέβασαν τους έντρομους τουρίστες από το όχημα, τα μέλη της οργάνωσης, φορώντας κουκούλες, του έσκασαν τα λάστιχα.

Σε μια πόλη που αντιλαμβάνεται ως πρόβλημα την άνθηση του τουρισμού, η δήμαρχος της Βαρκελόνης Αντα Κολάου έχει συμπεριλάβει στο προεκλογικό πρόγραμμά της μέτρα κατά του άμετρου «εκτουρισμού».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα