Εις υγείαν των κορόιδων! Χρυσά ταξίδια του… κήρυκα της λιτότητας

Δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλούν οι χρυσοκάνθαροι των Βρυξελλών, που επιβάλλουν πολιτικές λιτότητας και ζητούν αυστηρή τήρηση των δημοσιονομικών κανόνων, τη στιγμή που οι ίδιοι αποδεικνύονται τουλάχιστον… ανακόλουθοι όσων διδάσκουν.

Την ώρα, λοιπόν, που ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ -προτού υιοθετήσει το… φιλελληνικό προσωπείο του- κουνούσε αυστηρά το δάχτυλο στον ελληνικό λαό, απαιτώντας νέα πακέτα δυσβάσταχτων μέτρων, τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του από την Κομισιόν ξόδευαν ανερυθρίαστα χιλιάδες ευρώ από τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων, στο πλαίσιο επαγγελματικών ταξιδιών, που γίνονταν, βέβαια, σε συνθήκες πολυτέλειας και με τον πιο άνετο αλλά διόλου οικονομικό τρόπο.

Οπως αποκαλύπτουν επίσημα έγγραφα, ο πρόεδρος της Κομισιόν σπατάλησε 27.000 ευρώ για τη μίσθωση ιδιωτικού αεροσκάφους, προκειμένου να μεταφερθούν ο ίδιος και οκτώ συνεργάτες του από τις Βρυξέλλες στη Ρώμη για μια συνάντηση με την πολιτική ηγεσία της χώρας τον Φεβρουάριο του 2016. Ωστόσο, μακράν η πιο ακριβή αποστολή ήταν εκείνη της επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία δαπάνησε… κατιτίς παραπάνω, ένα ποσό της τάξης των 77.118 ευρώ, προκειμένου να ταξιδέψει με τους συνεργάτες της σε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν με «ιπτάμενα ταξί» μεταξύ 29 Φεβρουαρίου και 2 Μαρτίου του 2016.

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα ξεκαθάρισε, από την πλευρά της, ότι η μίσθωση αεροσκαφών γίνεται μόνο σε περιπτώσεις που δεν υπάρχουν διαθέσιμες εμπορικές πτήσεις ή που υπάρχει ανησυχία για την ασφάλεια των επιβαινόντων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή -το διευθυντήριο ουσιαστικά της Ευρωπαϊκής Ενωσης- αναγκάστηκε να υποκύψει στις πιέσεις που δέχεται εδώ και τρία χρόνια από τη ΜΚΟ Access Info Europe περί δημοσιοποίησης των εγγράφων με τα ταξιδιωτικά έξοδα των αξιωματούχων της, δίνοντας ωστόσο στοιχεία που αφορούν μόλις το πρώτο δίμηνο του 2016. Σύμφωνα με αυτά, το συνολικό κόστος για τα ταξίδια των επιτρόπων της ανήλθε στα 492.249 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα