Ωρα μηδέν για το ποδόσφαιρο! Ορατό περισσότερο από ποτέ το ενδεχόμενο Grexit των ομάδων μας

Οι ίδιες οι ομάδες της Λίγκας οδηγούν το ποδόσφαιρο στο Grexit, αφού δεν συμφωνούν με τις προτάσεις ΒασιλειάδηΑπό τον
Γιώργο Σηφάκη

H τρέλα δεν πάει στα βουνά, πάει όμως στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Μετά τα θλιβερά γεγονότα της Τούμπας πρωτάθλημα δεν υπάρχει, κι αντί όλοι να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να αποφασίσουν ισονομία, αυτοί (παράγοντες, κυβέρνηση, ηγεσία Αθλητισμού) συνεχίζουν να πετούν την… μπάλα στα βράχια! Ετσι η πιθανότητα του Grexit είναι πιο ορατή από ποτέ!

Ειδικά μετά την άρνηση του Ολυμπιακού (και τη σφοδρή επίθεση στην ηγεσία της Λίγκας) και του Παναθηναϊκού να υπογράψουν το έγγραφο που απέστειλε η Σούπερ Λίγκα με τις προτάσεις του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, αλλά και τις παρατηρήσεις που έχουν εκφράσει ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΕΛ και Ξάνθη, τα πάντα όσον αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκονται στον αέρα. Ο Ολυμπιακός μάλιστα όχι μόνο δεν υπέγραψε, αλλά προέβη και σε επίθεση στον πρόεδρο της Λίγκας Γιώργο Στράτο αλλά και στον Βασίλη Γκαγκάτση.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός δεν υπέγραψε τονίζοντας ότι θέλει να συζητήσει με τον υπουργό τους όρους του νέου πλαισίου των κανονισμών. ΑΕΛ και Ξάνθη εξέφρασαν παρατηρήσεις, τις οποίες έχουν πει και κατ’ ιδίαν στον υπουργό, και ο κ. Βασιλειάδης πιστεύει ότι λύση με αυτές τις δύο ομάδες θα βρεθεί.

Η ΑΕΚ αντίθετα υπέγραψε, τονίζοντας όμως ότι οι προτάσεις που τέθηκαν «δεν αποτελούν αυτοτελή κανονισμό αλλά την αφετηρία για να συζητήσουμε πιο αποτελεσματικές ποινές και όλα τα υπόλοιπα ζητούμενα».

ΠΑΟΚ και VAR

Ο ΠΑΟΚ επίσης υπέγραψε, όμως ο Γιώργος Σαββίδης εξέφρασε προς τον υπουργό ότι «είστε γελασμένος αν νομίζετε πως αυτοί οι όροι θα δώσουν αξιοπιστία», ενώ παράλληλα από την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ εκφράστηκε η θέση όσον αφορά το VAR «να ξεκινήσει από την πρώτη αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος, όπως άλλωστε ήδη έχει εξαγγελθεί από τους συναρμόδιους υπουργούς και έχουμε ήδη αιτηθεί πρώτοι από όλους από πέρυσι».

Υστερα από αυτές τις εξελίξεις ο Γιώργος Βασιλειάδης θα εμμείνει στη διακοπή του πρωταθλήματος, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι επειδή η FIFA έχει εγκρίνει τις προτάσεις του υπουργού αποφεύγεται και το Grexit. Κάθε άλλο, από τη στιγμή που δεν υπέγραψαν κάποιες ομάδες.
Τέλος, μετά τις αντιδράσεις η Σούπερ Λίγκα πρόκειται να συγκαλέσει Δ.Σ. μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα για να συζητηθούν οι προτάσεις Βασιλειάδη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα