Στέλεχος της Ν.Δ. και φίλος του Βορίδη – Η διαγραφή του από το κόμμα και η δήλωση

Με γραπτή δήλωση τοποθετήθηκε για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση βιασμού της ολυμπιονίκου Σοφίας Μπεκατώρου ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και κομματάρχης του Μάκη Βορίδη, Αριστείδης Αδαμόπουλος.

«Είναι αναμενόμενο καταγγελίες που εισφέρονται εις βάρος μου από δημόσιο πρόσωπο μεγάλης αναγνωρισιμότητας και ευρείας κοινωνικής απήχησης να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, να δημιουργούν αισθήματα συμπόνιας για την καταγγέλλουσα και αποστροφής για τον φερόμενο “θύτη”» ανέφερε στην αρχή της δήλωσής του, ενώ στη συνέχεια έκανε λόγο για «στοχοποίηση».

«Ωστόσο, αποτελεί ελάχιστη κατάκτηση κάθε δημοκρατικού κράτους δικαίου και αντίστοιχη υποχρέωση των θεσμικών του φορέων και των ΜΜΕ να μη στοχοποιούν πρόσωπα, να μη διακινούν τις φωτογραφίες τους και να μην έχουν ήδη καταδικάσει τον δήθεν “θύτη”, προτού του δοθεί η ευκαιρία να εκφέρει τη δική του άποψη για γεγονότα που δημοσιοποιήθηκαν από τρίτους. Ολα αυτά που η Δικαιοσύνη, ως πρωταρχικά αρμόδιος φορέας, σέβεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις εν προκειμένω έχουν ήδη παραβιαστεί από τους όψιμους μιμητές της, που την υποκαθιστούν στο έργο της».

Τέλος, κάλεσε την Πολιτεία, τους θεσμικούς φορείς και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να σεβαστούν πρώτα την οικογένεια, τα παιδιά και τα εγγόνια του, να περιμένουν όσα θα εισφέρει σε κάθε αρμόδια Αρχή και «να αποστούν από κάθε ενέργεια που θα θυματοποιήσει περαιτέρω μέλη της οικογένειάς μου και εμένα προσωπικά».

Ο άνθρωπος που φέρεται ότι κακοποίησε σεξουαλικά τη χρυσή ολυμπιονίκη το 1998 είναι πρόεδρος του Ν.Ο. Ραφήνας και εκπρόσωπος στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, εκτός από αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΟ από τη δεκαετία του 1990, όπως σχεδόν το σύνολο των διοικούντων της.

Από το 1997

Από τον Ιούνιο του 1997 εκτελεί χρέη αντιπροέδρου, υπό την προεδρία του Αντώνη Δημητρακόπουλου (η συγκεκριμένη παράταξη έχει επτά διαδοχικές θητείες!). Μάλιστα, υπήρχαν πληροφορίες που τον ήθελαν υποψήφιο πρόεδρο στις επερχόμενες εκλογές της ομοσπονδίας, ωστόσο άνθρωποι του χώρου έλεγαν ότι τελικά είχε αποδεχθεί να στηρίξει την υποψηφιότητα της Νίκης Αναστασίου, με τον ίδιο να συνεχίζει ως γραμματέας.

Επίσης, ο Αριστείδης Αδαμόπουλος είναι στενός πολιτικός φίλος του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη. Πρόκειται στην ουσία για έναν από τους «κομματάρχες» του κ. Βορίδη στην ανατολική Αττική. Οπως φαίνεται και σε φωτογραφίες, ο κ. Βορίδης ήταν, όπως πάντα, επίτιμος καλεσμένος στην κοπή πίτας του Ναυτικού Ομίλου Ραφήνας ΑΛΚΥΩΝ, όπου ο κ. Αδαμόπουλος είναι πρόεδρος.

Ακόμα, ο ίδιος ουκ ολίγες φορές έχει φωτογραφηθεί στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, δείγμα της κομματικής θέσης που κατείχε στη Ν.Δ. Σε μια φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, είναι στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη τον Ιούλιο του 2018, στη Ραφήνα, με αφορμή την τραγωδία στο Μάτι. Μία ακόμη φέρεται ότι τραβήχτηκε στο Μάτι τον Αύγουστο του 2019, στην επίσκεψη του πρωθυπουργού για την επίβλεψη των εργασιών καθαρισμού του οικοπέδου απόθεσης των καμένων δέντρων της περιοχής.

Μετά τις καταγγελίες, η Ν.Δ., με ανακοίνωσή της, ανέστειλε την κομματική ιδιότητα του μέλους της ΔΗΜΤΟ Ραφήνας Αριστείδη Αδαμόπουλου! Η δε Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι ζήτησε και έλαβε την παραίτησή του από το Δ.Σ. της.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα