Επίδειξη θράσους από Λιγνάδη – Κούγια έξω από τη φυλακή!

Κάτι δεν έχει καταλάβει καλά ο Δημήτρης Λιγνάδης, που εμφανίστηκε με αλαζονικό ύφος στην έξοδο των Φυλακών Κορυδαλλού, κάνοντας λόγο με θράσος για μια «Δικαιοσύνη που δεν παρασύρθηκε, όπως μέρος της κοινής γνώμης», λες και αθωώθηκε! Προφανώς δεν έχει αντιληφθεί ότι δεν έχει καμία σημασία η αποφυλάκισή του, καθώς είναι πλέον κατάδικος για βιασμούς ανηλίκων.

Και πιθανότατα δεν γνώριζε πως την ώρα που εκείνος διάβαινε το κατώφλι των φυλακών, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας Μαρία Γκανέ είχε ήδη δώσει επείγουσα παραγγελία για την απόφαση που τον έστειλε στο σπίτι του.

Με την παραγγελία η κυρία Γκανέ ζήτησε να της διαβιβαστούν άμεσα τα πρακτικά και η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τον Δημήτρη Λιγνάδη προκειμένου να μελετήσει το ενδεχόμενο να ασκήσει έφεση. Με την ίδια παραγγελία ζητήθηκε από τον εισαγγελέα της έδρας Κωνσταντίνο Κούντρια να της διαβιβάσει άμεσα την αναφορά του, στην οποία θα περιλαμβάνονται οι προτάσεις του επί της ενοχής, των ποινών και της αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, οι αποφάσεις και οι μειοψηφίες τους.

Τι θα εξεταστεί

Πλέον, τις επόμενες ημέρες η Εισαγγελία Εφετών θα μελετήσει αν είναι επαρκώς αιτιολογημένες οι αποφάσεις της πλειοψηφίας των δικαστών για την αθώωση του σκηνοθέτη για τον έναν από τους βιασμούς, ενώ θα αξιολογήσει και τις ποινές που επιβλήθηκαν για τους άλλους δύο βιασμούς, για τους οποίους καταδικάστηκε. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εισαγγελείς θα μελετήσουν και την απόφαση για χορήγηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του σκηνοθέτη, ώσπου να δικαστεί από το Εφετείο, ωστόσο δεν μπορούν να ασκήσουν έφεση για κάτι τέτοιο. Σε απόφαση για αναστολή ποινής χωρά μόνο αναίρεση, αλλά σε περίπτωση που διαπιστώσουν ανεπαρκή αιτιολόγηση στο σκεπτικό, θα μπορούσε να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να κινηθεί εκείνος. Στο μεσοδιάστημα, πάντως, ο Δημήτρης Λιγνάδης θα βρίσκεται στο σπίτι του, εκεί όπου κατηγορείται ότι τέλεσε τους βιασμούς, με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης τρεις φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Η εγγύηση των 30.000 ευρώ, που επίσης του επιβλήθηκε από το δικαστήριο, καταβλήθηκε με ταχύτητα… φωτός, με αποτέλεσμα να βγει με έπαρση από τη φυλακή χθες το μεσημέρι, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του Αλέξη Κούγια.

«Ποτέ δεν πίστευα ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα παρασυρθεί και δεν παρασύρθηκε, όπως ίσως να συνέβη με ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας» ήταν τα πρώτα λόγια του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος συμπλήρωσε: «Έχω να μιλήσω ενάμιση χρόνο. Δικαιούμαι, νομίζω, πλέον να το κάνω. Τόσο καιρό άλλοι έπαιζαν μπάλα. Και πιστεύω ότι στο τέλος αυτής της ιστορίας, στο Εφετείο, θα δικαιωθώ πλήρως και θα αποκατασταθεί η αλήθεια». Ο σκηνοθέτης, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για δύο βιασμούς ανηλίκων, ζήτησε κατά τη χθεσινή διαδικασία να του επιστραφούν ο υπολογιστής και το κινητό του τηλέφωνο, με το δικαστήριο να απορρίπτει το αίτημα. «Το κινητό και το λάπτοπ του κατηγορουμένου θέλουμε να αποδοθούν» είπε ο Αλέξης Κούγιας, με την πρόεδρο να ρωτά αν είναι απαραίτητα. «Όλες μου οι επαφές είναι εκεί» φώναξε ο Δημήτρης Λιγνάδης, με τον συνήγορό του να συμπληρώνει: «Όλη του η ζωή». Ο εισαγγελέας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος και το δικαστήριο υιοθέτησε την πρότασή του.

Ωστόσο, οργή στο πανελλήνιο προκάλεσαν και οι δηλώσεις του κ. Κούγια μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τον εντολέα του. «Για όλες τις πράξεις η τακτική Δικαιοσύνη αποφάσισε ότι ο κ. Λιγνάδης είναι αθώος. Τον καταδίκασε ένα μέρος των ενόρκων» είπε μετά τη λήξη της δίκης. Προφανώς για τον κ. Κούγια οι ένορκοι στα δικαστήρια είναι διακοσμητικοί και οι αποφάσεις τους δεν μετράνε…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα