Ανύπαρκτο (πάλι) το κράτος! Χιλιάδες εγκλωβισμένοι οδηγοί για ώρες στην Αθηνών – Κορίνθου

Ουρές χιλιομέτρων στο ύψος της Κακιάς Σκάλας στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου, όταν λαμπάδιασε όχημα που μετέφερε 7,2 τόνους υγραερίου κίνησης

Εκτέθηκε πάλι το κράτος, άφαντη η τροχαία, σοβαρές καταγγελίες οδηγών που εγκλωβίστηκαν επί ώρες

Μεγάλη η ταλαιπωρία για χιλιάδες οδηγούς στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, έπειτα από ανάφλεξη βυτιοφόρου που μετέφερε υγροποιημένο αέριο. Τα αυτοκίνητα που καθηλώθηκαν στο σημείο για αρκετές ώρες σχημάτισαν ουρές χιλιομέτρων, με τους πολίτες να διαμαρτύρονται για την κραυγαλέα απουσία της Τροχαίας, η οποία για προληπτικούς λόγους είχε διακόψει την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα.

Ο οδηγός του βυτιοφόρου είναι καλά στην υγεία του, καθώς εγκατέλειψε έγκαιρα το όχημα. Αν και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έφτασαν στο σημείο κατάφεραν να σβήσουν από νωρίς τη φωτιά, εντούτοις 27 πυροσβέστες και 9 οχήματα παρέμειναν για να κάνουν ψύξη στο βυτιοφόρο, καθώς υπήρχε φόβος έκρηξης. Ως λύση προτιμήθηκε η μετάγγιση του επικίνδυνου φορτίου.

Σημειώνεται ότι το βυτιοφόρο μετέφερε υγραέριο 7,2 τόνων, ποσότητα ικανή να προκαλέσει ισχυρές εκρήξεις εάν έρθει σε επαφή με τις φλόγες. Οσον αφορά την κυκλοφορία, η Τροχαία λίγο μετά τις 5 το απόγευμα προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα διόδια της Ελευσίνας προς Κόρινθο εξαιτίας της φωτιάς στο βυτιοφόρο, ενώ παράλληλα βρισκόταν σε ισχύ η διακοπή της κυκλοφορίας από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο και από το 57ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα, προκαλώντας έτσι ουρές χιλιομέτρων, εν μέσω και της μεσημεριανής ζέστης. Ενδεικτικό της ταλαιπωρίας όσων βρέθηκαν στο σημείο ήταν το γεγονός ότι αρκετά αυτοκίνητα έμειναν χωρίς κλιματισμό, καθώς είχαν για ώρα αναμμένες τις μηχανές τους. Αργά το απόγευμα άνδρες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής εθεάθησαν να δίνουν μπουκαλάκια με νερό στους ταλαιπωρημένους επιβάτες. Νωρίτερα η Ολυμπία Οδός έβγαλε ανακοίνωση, ενημερώνοντας τους πολίτες ότι για προληπτικούς λόγους έχει κλείσει το τμήμα του αυτοκινητόδρομου από τον κόμβο Αγ. Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου εξαιτίας της φωτιάς και καλούσε τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας.

Ανάλογη ήταν και η ανακοίνωση της Hellenic Train, που ενημέρωσε το επιβατικό κοινό ότι διακόπηκε κατ’ εντολή της Αστυνομίας η κυκλοφορία συρμών του προαστιακού μεταξύ Μαγούλας και Κορίνθου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα