Θρίλερ με οπλοστάσιο στη Φλώρινα

Σε σπίτι ζευγαριού βρέθηκαν 29 όπλα, 95 γεμιστήρες, δεκάδες χιλιάδες φυσίγγια, 72 κιλά πυρίτιδα, χειροβομβίδες και όλμοι

Ενα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη από προχθές, μετά τον εντοπισμό ενός πελώριου οπλοστασίου με 29 όπλα, 95 γεμιστήρες, δεκάδες χιλιάδες φυσίγγια, 72 κιλά πυρίτιδα, χειροβομβίδες και βλήματα όλμου σε σπίτι σε περιοχή της Φλώρινας. Αστυνομικοί, στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και της Αντιτρομοκρατικής εξετάζουν τη δράση ζευγαριού το οποίο συνελήφθη, καθώς είχε κρύψει σε αποθηκευτικούς χώρους του σπιτιού του οπλισμό και πυρομαχικά που θα ζήλευαν τρομοκράτες αλλά και ποινικοί. Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο προχθές το απόγευμα στο σπίτι του ζευγαριού, ύστερα από πληροφορίες ότι κρύβουν μεγάλη ποσότητα όπλων.

Η καταγγελία επιβεβαιώθηκε κατά την κατ’ οίκον έρευνα που πραγματοποίησαν παρουσία εισαγγελικού λειτουργού. Μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 29 όπλα, 95 γεμιστήρες, ποσότητα πυρίτιδας βάρους 72 κιλών και 200 γραμμαρίων, 11 χειροβομβίδες, 5 βλήματα όλμου, 35.455 φυσίγγια διάφορων διαμετρημάτων, τρεις πυροκροτητές, αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, μία αστυνομική ράβδος, μία βαλλίστρα, μία διόπτρα, ένα αλεξίσφαιρο, 7 κροτίδες, 6 δακρυγόνα, 14 τμήματα διάφορων πολεμικών τυφεκίων και μία φωτοπαγίδα. Ανάμεσα στα 29 όπλα περιλαμβάνονται 14 πολεμικά τυφέκια, 3 υποπολυβόλα, 5 πιστόλια, 6 περίστροφα και μία καραμπίνα. Πολλά από αυτά είναι από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ ορισμένα είναι σύγχρονα και λειτουργικά. Από τις 95 γεμιστήρες οι 57 είναι πολεμικών τυφεκίων, οι 31 υποπολυβόλων και οι 7 πιστολιών.

Η Αστυνομία συνέλαβε τον 54χρονο ιδιοκτήτη του σπιτιού και την 57χρονη σύντροφό του. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τη νομοθεσία περί όπλων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων, καθώς και για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή για να απολογηθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας ανέφερε στους αστυνομικούς πως είναι συλλέκτης όπλων. Ομως οι Αρχές δεν έχουν πειστεί από τον ισχυρισμό του και εξετάζουν αν το ζευγάρι εμπορευόταν αυτόν τον οπλισμό σε άτομα στην παραμεθόριο ή σε κακοποιούς. Ο 54χρονος διατηρεί μεταφορική εταιρία και έκανε ταξίδια στην ελληνική επικράτεια και στο εξωτερικό.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες δεν έχει προκύψει εμπλοκή του ζευγαριού με τρομοκρατικές οργανώσεις που έχουν δράσει στο παρελθόν. Παράλληλα, εξετάζεται η σχέση τους με ακροδεξιές ομάδες και ποινικούς. Για τον λόγο αυτό εξετάζονται εξονυχιστικά οι επαφές του, οι τηλεφωνικές και οι διαδικτυακές επικοινωνίες του.

Μετά τον εντοπισμό των όπλων και των πυρομαχικών στο σπίτι, οι έρευνες συνεχίστηκαν σε αποθηκευτικούς χώρους του σπιτιού. Εκεί βρέθηκε μέσα σε κρύπτη και άλλος οπλισμός. Ως προς τα πολεμικά τυφέκια, θα ερωτηθεί ο Ελληνικός Στρατός αν αποτελούν προϊόν κλοπής. Ο οπλισμός μεταφέρθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας για περαιτέρω ανάλυση προκειμένου να διακριβωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα