Πρόστιμο – ντροπή, κράτος – τιμωρός!

Η αισχρή απόφαση να επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ στους Ελληνες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί δεν έχει καμία σχέση με την πανδημία. Αυτό δεν είναι άποψη της «δημοκρατίας» ή των άμεσα θιγομένων, αλλά παραδοχή του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους.

Σε ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας σχετικά με το αν υπάρχει πρόθεση να αρθεί το πρόστιμο αν βελτιωθούν οι επιδημιολογικοί δείκτες, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας απάντησε: «Το διοικητικό πρόστιμο δεν έχει σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας».

Με λίγα λόγια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιεί την εξουσία που έχει με τρόπο καταχρηστικό και, αντί να μεριμνά για την υγεία των Ελλήνων και για το καλό της κοινωνίας, εκτονώνει απωθημένα σε βάρος όλων όσοι δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις του. Αναλαμβάνοντας ρόλο Λουδοβίκου, ο κ. Μητσοτάκης αποφασίζει ότι το κράτος είναι ο ίδιος και η θέλησή του είναι νόμος! Ακολούθως προβαίνει σε ενέργειες που δεν εξυπηρετούν καμία άλλη σκοπιμότητα από την τιμωρία ανθρώπων που ήδη έχουν υποστεί περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, έχουν περάσει μια δεκαετία μνημονιακής θύελλας και μια διετία πανδημίας, με απίστευτους περιορισμούς των προσωπικών ελευθεριών τους. Μπορεί για τον πλούσιο κ. Μητσοτάκη τα 100 ευρώ να είναι το… χαρτζιλίκι του για ένα δίωρο, αλλά ένας απόμαχος της εργασίας, αν στερηθεί αυτό το ποσό, μπορεί να μη βρίσκεται πλέον σε θέση να πληρώσει το ενοίκιο της κατοικίας του, τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, τα φάρμακά του ή την τροφή του.

Επιπλέον, πληθαίνουν οι καταγγελίες αστυνομικών στο newsbreak.gr πως «διοικητές αστυνομικών τμημάτων εκβιάζουν τους αστυνομικούς υπηρεσίας ότι, εάν δεν κόβουν ημερησίως έναν συγκεκριμένο αριθμό προστίμων σε ανθρώπους που δεν φορούν σε εξωτερικούς χώρους τη μάσκα τους ή δεν τηρούν κάποιο άλλο μέτρο που έχει επιβάλει με το “έτσι θέλω” ο κατά τα άλλα δημοκράτης πρωθυπουργός, τότε δεν θα πάρουν κανένα ρεπό και καμία άδεια».

Η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί. Η κυβέρνηση επιτίθεται εναντίον του λαού…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα