Κάηκε η μισή Αττική και αλληλοσυγχαίρονται!

Σαν να βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης. Οσα είπε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πυρκαγιά στην Πεντέλη θα μπορούσαν να δημιουργήσουν την εντύπωση σε κάποιον αδαή ότι η κυβέρνηση κατόρθωσε κάτι εξαιρετικά σημαντικό, κατασβήνοντας άμεσα κάθε εστία φωτιάς πριν εξαπλωθεί. Κι όμως, δεν έγιναν έτσι τα πράγματα.

Ο,τι είχε απομείνει πράσινο στην ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης απανθρακώθηκε, σπίτια και περιουσίες παραδόθηκαν στο πυρ, άνθρωποι διακομίστηκαν στα νοσοκομεία με εγκαύματα και σοβαρά τραύματα από τη μάχη με τις φλόγες και ένας 80χρονος συμπολίτης μας έφτασε στο σημείο να αφαιρέσει την ίδια του τη ζωή. Ο ηλικιωμένος Ελληνας δεν άντεξε να αντικρίζει το σπίτι του να καίγεται – κάτι που είχε υποστεί τρεις φορές στο παρελθόν!

Το κράτος δεν απέτυχε ολοκληρωτικά στην αντιμετώπιση αυτής της μεγάλης πυρκαγιάς και οι υπηρεσίες δεν κατέρρευσαν την ώρα της κρίσης. Όμως, η στοιχειώδης λειτουργία και ανταπόκριση σε κάποιες από τις ανάγκες των πολιτών δεν αποτελεί λόγο πανηγυρισμών από την πλευρά του Χρήστου Στυλιανίδη.

Ο τρόπος που λειτουργεί και απευθύνεται στα ΜΜΕ ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας δείχνει ότι δεν έχει αντιληφθεί πλήρως ούτε πού βρίσκεται ούτε ποια είναι τα καθήκοντά του ούτε πώς «εισπράττουν» συμπεριφορές όπως οι δικές του οι πολίτες που κινδύνευσαν, καταστράφηκαν οικονομικά και υποβαθμίστηκε τρομερά η ποιότητα της ζωής τους, μια και θα είναι υποχρεωμένοι να ζουν δίπλα σε αποκαΐδια.

Τις ώρες της δοκιμασίας οι πολίτες απαιτούν κυρίως να βλέπουν δράση και αποτελέσματα από την πλευρά των Αρχών, και να ενημερώνονται για την πορεία της κατάστασης και όχι να παρακολουθούν υπουργούς και κρατικούς αξιωματούχους να αλληλοσυγχαίρονται για τους ανύπαρκτους θριάμβους τους.

Ο κ. Στυλιανίδης με τις παρεμβάσεις του και τις… αναλύσεις του (ακόμα να ξεχαστεί το φιάσκο της Αττικής Οδού στη μεγάλη χιονόπτωση) κάνει περισσότερη ζημιά παρά καλό. Ας αφιππεύσει τον κάλαμον της εξουσίας και ας κοιτάξει, επιτέλους, κατάματα την πραγματικότητα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα