Εκτός κέντρων δημιουργικής απασχόλησης 67.000 παιδιά

Έως 15.000 δεν έγιναν δεκτά σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Φθηνές δικαιολογίες από τη Μιχαηλίδου.

Μπάχαλο άνευ προηγουμένου και ταλαιπωρία για χιλιάδες οικογένειες σηματοδοτεί η έναρξη σήμερα της σχολικής χρονιάς για τους παιδικούς και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς περίπου 80.000 παιδιά μένουν εκτός σταθμών, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμέΑ.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου σε τηλεοπτική της συνέντευξη παραδέχθηκε ότι 60.000 παιδιά (67.000, σύμφωνα με την ΚΕΔΕ και την αντιπολίτευση) μένουν εκτός των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και των αντίστοιχων κέντρων για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αποδίδοντας την εξέλιξη στο γεγονός ότι «από 465 πέρσι, οι ιδιωτικές δομές έγιναν 1.043, μέσα σε έναν χρόνο δηλαδή υπερδιπλασιάστηκαν, κάτι που το κράτος δεν μπορεί να γνωρίζει. Διαφήμισαν ότι άνοιξαν και υπάρχουν θέσεις, οι γονείς έκαναν περισσότερες αιτήσεις και λόγω αυτής της αύξησης δεν μπορούν να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις, με αποτέλεσμα γύρω στις 60.000 αιτήσεις, για τις οποίες θα απαιτούνταν 68.000.000 ευρώ για να χρηματοδοτηθούν, τελικώς να μην καλυφθούν».

Την ίδια στιγμή, εκτός παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών παραμένουν άλλα 15.000 παιδιά. Παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη και την ανακοίνωση από την κυρία Μιχαηλίδου στις 18 Αυγούστου για την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, έως σήμερα δεν έχει εκδοθεί η σχετική προκήρυξη από την ΕΕΤΑΑ για 15.000 επιπλέον vouchers για τις μητέρες παιδιών που εργάζονται τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών και πρόεδρο της επιτροπής κοινωνικής πολιτικής της ΚΕΔΕ Σίμο Δανιηλίδη, «πρόκειται για ένα σύστημα επιλογής του υπουργείου, το οποίο ήδη από την άνοιξη είχαμε προβλέψει ότι θα έχει τραγικά αποτελέσματα», ενώ 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χθες στη Θεσσαλονίκη ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, υποστηρίζοντας ότι, λόγω της εξέλιξης αυτής, βρίσκονται σε κίνδυνο περίπου 2.500 θέσεις εργασίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα