Νόμιμα θα θεωρούνται τα εντός σχεδίου πρώην δασικά ακίνητα

Επιλύεται οριστικά το ζήτημα που ταλανίζει εδώ και αρκετά χρόνια πολλούς ιδιοκτήτες εξαιτίας ενστάσεων από το Κτηματολόγιο

Από τον Βασ. Παπακωνσταντόπουλο

Νόμιμα θα θεωρούνται πλέον τα εντός σχεδίου πρώην δασικά ακίνητα στους Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού. Στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, που συζητείται στη Βουλή, περιλαμβάνεται διάταξη με την οποία επιλύεται οριστικά το ζήτημα που ταλανίζει εδώ και αρκετά χρόνια πολλούς ιδιοκτήτες της Σαρωνίδας και περιοχών του Δήμου Λαυρεωτικής, εξαιτίας ενστάσεων για την κυριότητα των περιουσιών τους από το Κτηματολόγιο.

Πρόκειται για χιλιάδες στρέμματα, τα οποία βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού και διεκδικούνται από το Δημόσιο ως πρώην δασικά ενταγμένα στο σχέδιο πόλης, με την υποβολή ενστάσεων ενώπιον του Κτηματολογίου.

Η Κτηματική Υπηρεσία Αθηνών – Ανατολικής Αττικής είχε καταθέσει μαζικά ενστάσεις στη διαδικασία κτηματογράφησης της περιοχής, η οποία άρχισε το 2016. Οι εκτάσεις που διεκδικούνται είναι όλων των κατηγοριών: είτε πρώην δασικές και χορτολιβαδικές σε εντός σχεδίου ή και αγροτικές σε εκτός σχεδίου περιοχές.

Έτσι, κατόπιν αιτήματος των δημάρχων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού αποφασίστηκε να δοθεί παράταση στην εξέταση των ενστάσεων του Δημοσίου επί ακινήτων που εμπίπτουν στα διοικητικά όρια των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού που δεν καλύπτονται από το ρυθμιστικό πεδίο της ανωτέρω διάταξης, προκειμένου να εξεταστεί το ζήτημα των διεκδικήσεων και σε επιπλέον περιοχές με τη συνεργασία και των φορέων που προβάλλουν δικαιώματα σε αυτές, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ολιστικά το πολλαπλό πρόβλημα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα