Τέλη με τον μήνα: Ανοιξε η εφαρμογή

Σε λειτουργία η ψηφιακή πλατφόρμα από την ΑΑΔΕ για όσους κατόχους οχημάτων επιλέξουν να τα κινούν περιοδικά

Σε λειτουργία έθεσε η ΑΑΔΕ την ψηφιακή πλατφόρμα myCar, μέσω της οποίας οι κάτοχοι οχημάτων θα μπορούν να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η άρση ακινησίας πραγματοποιείται χωρίς πρόστιμα. Ετσι, εάν κάποιος επανακυκλοφορήσει το αυτοκίνητό του για έναν μήνα, θα πληρώσει το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12 και ούτω καθεξής. Για παράδειγμα, ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 1.600 κυβικών με ετήσια τέλη 360 ευρώ, για το οποίο έχει καταθέσει πινακίδες, αν θέλει να προχωρήσει σε άρση της ακινησίας για 4 μήνες, από Μάιο έως Αύγουστο, θα καταβάλει 120 ευρώ, ενώ, εάν το κυκλοφορήσει για 7 μήνες, δηλαδή από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο, θα πληρώσει 210 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εισέλθουν στην εφαρμογή myCar της ΑΑΔΕ με τους κωδικούς TAXISnet, να επιλέξουν το όχημα που είναι σε ψηφιακή ακινησία και να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους. Προτού γίνει η άρση, το όχημα θα ελεγχθεί online εάν είναι ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία και ώρα συμπλήρωσης της σχετικής αίτησης και στη συνέχεια θα γίνει η υποβολή του αιτήματος.

Ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του οχήματος υποχρεούται να θέσει εκ νέου το όχημά του σε ακινησία έως την τελευταία ημέρα της περιόδου κυκλοφορίας του, για την οποία έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας και εάν αυτή είναι μη εργάσιμη ή συμπίπτει με επίσημη αργία, κατά την επόμενη εργάσιμη ημέρα για τη Φορολογική Διοίκηση.

Κατά τη θέση του οχήματος σε ακινησία και εφόσον έχει επέλθει μεταφορά του οχήματος σε νέο σημείο, διάφορο του αρχικά δηλωθέντος, δηλώνεται εκ νέου το σημείο ακινητοποίησης.

Σε περίπτωση εκπρόθεσμης θέσης σε ακινησία ή μη θέσης σε ακινησία, επιβάλλεται αυτοτελές πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, αφαιρούμενου του διπλάσιου ποσού των ήδη καταβληθέντων δωδεκατημορίων των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα