Σοβαρός κίνδυνος να διακοπούν τα χειρουργεία στον νομό Λασιθίου

Εκπέμπει SOS το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου Κρήτης στον νομό Λασιθίου, καθώς κινδυνεύει να χάσει τους δύο από τους τέσσερις αναισθησιολόγους που διαθέτει, εξέλιξη που θα είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει η διενέργεια όλων των χειρουργείων για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.

Οπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, εντοπίζονται σοβαρά προβλήματα, που έχουν να κάνουν με την υποστελέχωση, γεγονός που επιφέρει επιπλέον επιβάρυνση κατά την τέλεση των καθηκόντων τους. Τονίζουν συγκεκριμένα ότι εάν φύγουν οι δύο από τους τέσσερις αναισθησιολόγους, θα διακοπεί άμεσα η λειτουργία των χειρουργείων αλλά και των βασικών λειτουργιών της Μαιευτικής κλινικής, καθώς χωρίς τους αναισθησιολόγους δεν θα είναι δυνατόν να γίνουν χειρουργεία και γέννες, και μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται.

Μπροστά στο ενδεχόμενο αυτής της δυσμενούς εξέλιξης, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο των διασυνδεόμενων νοσοκομείων του νομού Λασιθίου, με συμμετέχοντες τον κοινό διοικητή, Μανώλη Ανδρεαδάκη, την αντιπρόεδρο και αναπληρώτρια διοικήτρια της ΑΟΜ Σητείας, Μαρία Δαρατσιανού, και τα τακτικά μέλη Νικόλαο Μουδατσάκη και Γεώργιο Μανουσάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε να ζητηθεί η προκήρυξη 36 μόνιμων ιατρικών θέσεων για τα νοσοκομεία του νησιού, εκ των οποίων οι 17 θέσεις για το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, στις οποίες θα περιλαμβάνεται και μία θέση αναισθησιολόγου επιμελητή α’ για την εν λόγω δομή υγείας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, Γιώργος Μανουσάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ εξέφρασε την αγανάκτησή του, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να υποβαθμιστεί η λειτουργία του κεντρικού νοσοκομείου του νομού με τη μείωση του αριθμού των αναισθησιολόγων. Θυμίζουμε ότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στα χειρουργεία του νοσοκομείου, αλλά συνολικά στην παροχή υγειονομικών υπηρεσιών, καθώς, σύμφωνα με τους εργαζομένους του νοσοκομείου, εφόσον παραμείνουν μόνο δύο αναισθησιολόγοι, εκτός ότι θα σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία, θα μένουν ακάλυπτες και πολλές εφημερίες σε μηνιαία βάση, κάτι που θα επηρεάσει τη λειτουργία της ΜΕΘ αλλά και των περισσότερων κλινικών του νοσοκομείου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα