Να καθαρίσει το μυαλό
Ο αποκλεισμός από τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο μένει πίσω, ο κόσμος έδειξε τη στήριξή του και ο Ολυμπιακός εστιάζει στη Λεβερκούζεν. Θυμίζουμε το ματς των Πειραιωτών με τον Αστέρα έχει αναβληθεί, ώστε η ομάδα του Μεντιλίμπαρ να προετοιμαστεί όσο πιο καλά εν όψει Γερμανών.
- Aπό τον Θοδωρή Λινάρδο
Μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη και την ήττα 0-2 στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου, ο Ολυμπιακός καλείται να διαχειριστεί και αγωνιστικά ζητήματα που προέκυψαν από την αναμέτρηση.
Ο Ζουλιάν Μπιανκόν αποχώρησε με ενοχλήσεις στο πόδι κι έγινε αναγκαστική αλλαγή, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία στο τεχνικό επιτελείο. Οι πρώτες εκτιμήσεις δεν δείχνουν σοβαρό πρόβλημα, ωστόσο η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες, ώστε να διαπιστωθεί η διαθεσιμότητά του εν όψει της συνέχειας. Το ιατρικό τιμ παρακολουθεί στενά την αποθεραπεία του, με τον Μεντιλίμπαρ να περιμένει καθαρή εικόνα προτού καταλήξει στις αποφάσεις του.
Την ίδια στιγμή θετικά είναι τα νέα για τον Λορέντσο Πιρόλα. Ο Ιταλός στόπερ έχει επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων, αφήνοντας πίσω τον τραυματισμό του και όλα δείχνουν πως θα είναι διαθέσιμος για τα επόμενα παιχνίδια. Το μοναδικό ερωτηματικό αφορά την αγωνιστική του κατάσταση, καθώς προέρχεται από σχεδόν έναν μήνα απραξίας.
Τσιμίκας
Η «Gazzetta dello Sport» στο μεταξύ βλέπει εξελίξεις στην υπόθεση του Κώστα Τσιμίκα, καθώς ο διεθνής μπακ δεν χωράει στα σχέδια του Γκασπερίνι στη Ρόμα. Η ιταλική ομάδα έχει βάλει μπρος τις μηχανές και ψάχνει για παίκτη στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τους Φορτίνι της Φιορεντίνα και Σέις της Κλαμπ Μπριζ να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο για τους Ρωμαίους. Μάλιστα, το συγκεκριμένο δημοσίευμα εμπλέκει τους «ερυθρολεύκους», καθώς επισημαίνει πως έχει υπάρξει απευθείας επαφή με τη Λίβερπουλ για το θέμα του Τσιμίκα.
Οι Ιταλοί επιμένουν πως υπάρχει πρόθεση από την ομάδα του Γκασπερίνι να διακόψει τώρα τον δανεισμό από τους Αγγλους, δηλαδή έξι μήνες νωρίτερα απ’ ό,τι συμφωνήθηκε το καλοκαίρι. «Ο Ελληνας Τσιμίκας θα κάνει χώρο για την πιθανή μεταγραφή. Η Λίβερπουλ έχει δεχθεί αρκετές ερωτήσεις για τον παίκτη κι έχει συμφωνήσει να διακόψει τον δανεισμό του νωρίτερα» αναφέρει το χαρακτηριστικό απόσπασμα της ιταλικής εφημερίδας. Από εκεί και πέρα, οι Ιταλοί τονίζουν ότι η Ρόμα θέλει αριστερό μπακ, καθώς τόσο καιρό αγωνίζεται ο Γουέσλεϊ, ο οποίος είναι δεξί μπακ. Επίσης, η «Gazzetta» σημειώνει ότι το πείραμα με τον Ρεντς, που είναι επίσης δεξί μπακ, δεν έχει πιάσει.

