«Μαχαιριά στην καρδιά» του έθνους από Ρεπούση

Μαχαίρι στην καρδιά του έθνους ήταν η τοποθέτηση-σοκ που έκανε η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Μαρία Ρεπούση, η οποία ισχυρίστηκε ότι δεν έχει θέση στο Νέο Λύκειο η ορθόδοξη κατήχηση! Το πιο περίεργο από όλα είναι ότι η νέα πρόκληση της κυρίας Ρεπούση γίνεται τη στιγμή που οι «έξαλλοι του Ισλάμ» απειλούν να τινάξουν στον αέρα τον δυτικό κόσμο. Τα σχέδια αυτά, που έχουν ως στόχο τον αφελληνισμό της χώρας μας, βρίσκονται εδώ και καιρό στο παρασκήνιο και τέτοιες απόψεις τα φέρνουν απλώς στην επιφάνεια σε μια εποχή ιδιαίτερα κρίσιμη και δύσκολη για τους Ελληνες.

Το νέο χτύπημα της γυναίκας, η οποία έγινε γνωστή από τον «συνωστισμό της Σμύρνης» και έφτασε μέχρι την αμφισβήτηση της Γενοκτονίας των Ποντίων, έγινε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο Λύκειο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής . Κατά την τοποθέτησή της ως εισηγήτρια, μάλιστα, η κυρία Ρεπούση εκτίμησε ότι η έννοια του σύγχρονου Λυκείου δεν συνάδει με τη διδασκαλία των Θρησκευτικών ούτε με την ορθόδοξη κατήχηση.

«Στη β’ και γ’ τάξη των Επαγγελματικών Λυκείων δεν υπάρχει η Ιστορία. Αυτοί οι μαθητές θα γίνουν πολίτες του κράτους. Και διδάσκονται Ιστορία μόνο στην α’ λυκείου. Αντίθετα, διδάσκονται τα Θρησκευτικά και αναρωτιέμαι: Γιατί ενώ θέλετε να κάνετε ένα νέο, σύγχρονο Λύκειο, επιμένετε στην αντίληψή σας για τα Θρησκευτικά, που δεν είναι καν θρησκειολογία, όπως ήταν σε παλαιότερα σχέδια επί της υπουργίας της Αννας Διαμαντοπούλου;»

Η επίθεση μίσους κατά της διδασκαλίας των Θρησκευτικών και της Ορθοδοξίας, πάντως, είχε και συνέχεια, με τη βουλευτίνα της ΔΗΜ.ΑΡ. να υποστηρίζει ότι η σύγχρονη εκπαίδευση δεν πιστεύει πια στην θρησκευτική κατήχηση, παρά στην επαφή των παιδιών με τις θρησκείες μέσα από ένα μάθημα ιστορικό, κοινωνιολογικό, για τον ρόλο που έπαιξαν αυτές στην πορεία της ανθρωπότητας.

Συνεπαρμένη μάλιστα από το πάθος της κατά της Ορθοδοξίας, η εισηγήτρια της ΔΗΜ.ΑΡ. δεν δίστασε να τα βάλει και με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, επειδή στο νέο πρόγραμμα επιμένει στη διδασκαλία των Θρησκευτικών. «Τα Θρησκευτικά με την έννοια της ορθόδοξης κατήχησης κατά την γνώμη μας δεν έχουν θέση στο σύγχρονο Λύκειο. Εσείς όχι μόνο δεν τα κάνετε προαιρετικά ή δεν τα αλλάζετε, αλλά επιμένετε σε μια κυρίαρχη θέση, η οποία αποτυπώνεται και στο πρόγραμμα σπουδών του Επαγγελματικού Λυκείου, αλλά και στα υποχρεωτικά μαθήματα στα οποία δίνουν εξετάσεις τα παιδιά για να πάρουν το απολυτήριό τους. Εξάλλου, δεν νομίζω ότι όσο περισσότερη ορθόδοξη κατήχηση κάνουν τα παιδιά στα σχολεία τόσο καλύτεροι χριστιανοί θα γίνουν. Αντίθετα, υποβαθμίζονται οι Φυσικές Επιστήμες και η Βιολογία, που είναι βασική επιστήμη, και δεν ξέρω πώς μπορεί σε μια σειρά από ειδικότητες να απουσιάζει η Βιολογία ή να υποβαθμίζονται οι Φυσικές Επιστήμες» είπε η κυρίαα Ρεπούση.

Αυτή πάντως που προκαλεί τεράστια αίσθηση είναι η στάση της ΔΗΜ.ΑΡ., η οποία με την ένοχη σιωπή της δείχνει όχι απλά να καλύπτει την κυρία Ρεπούση, αλλά και να συμμερίζεται τις απόψεις της, από τη στιγμή που στη Βουλή τοποθετήθηκε ως εισηγήτρια του κόμματος και όχι ως απλή βουλευτής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα