Εμμονή από Μπουτάρη στο σχέδιο για κέντρο αποτέφρωσης νεκρών

Δεν κάνει πίσω ο Γιάννης Μπουτάρης στο θέμα του αποτεφρωτηρίου νεκρών στη Θεσσαλονίκη, καθώς ο κεντρικός δήμος προχωρά τις διαδικασίες για την κατασκευή και τη λειτουργία του κέντρου αποτέφρωσης νεκρών στον χώρο των Κοιμητηρίων Αναστάσεως του Κυρίου, στην περιοχή της Θέρμης.Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης θα καταθέσει πρόταση για την προώθηση της διαδικασίας ένταξης στο σχέδιο πόλης της περιοχής των κοιμητηρίων με τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο και στόχο να καθοριστεί οικοδομήσιμος χώρος για την εγκατάσταση χρήσεων κοιμητηρίων και κέντρου αποτέφρωσης νεκρών. Στη συνέχεια, ο φάκελος με το τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο θα κατατεθεί στις υπηρεσίες του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, στα όρια του οποίου βρίσκονται τα κοιμητήρια, και ακολούθως στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προβαίνει σήμερα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την πολεοδομική τακτοποίηση των Κοιμητηρίων Αναστάσεως του Κυρίου, με παράλληλο στόχο τη δημιουργία κέντρου αποτέφρωσης νεκρών σε τμήμα της απαλλοτριωθείσας υπέρ ειδικού σκοπού έκτασης, σύμφωνα με τις προβλέψεις του αναθεωρημένου γενικού πολεοδομικού σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Πυλαίας» αναφέρει η εισήγηση.

Αλλωστε, σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης είχε εκτιμήσει πως οι πρώτες αποτεφρώσεις θα γίνουν μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2019, καθώς παράλληλα με τις παραπάνω διαδικασίες εκπονείται και η μελέτη για τις εγκαταστάσεις του κέντρου αποτέφρωσης νεκρών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα