Φιέστες με το ανύπαρκτο μετρό

Στη Θεσσαλονίκη για βόλτα με συρμό και την παρουσίαση τεσσάρων λεωφορείων ο Κώστας Καραμανλής.

Κι όμως, οι συρμοί του μετρό Θεσσαλονίκης κινούνται, έστω και μέσα στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας, όπως έγινε χθες, παρουσία του αρμόδιου υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή! Ο υπουργός, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Νίκο Ταχιάο και στελέχη της εταιρίας, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά την πορεία των εργασιών στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του μετρό, ενώ περιηγήθηκε και στα βαγόνια.

Ο κ. Καραμανλής επιθεώρησε τις πρώτες δυναμικές δοκιμές χαμηλής ταχύτητας που εκτελούνται στην τροχιά δοκιμών του αμαξοστασίου της Πυλαίας, καθώς και το τμήμα του επιπέδου της οδού Μεταμορφώσεως, το οποίο είναι έτοιμο προς παράδοση στο κοινό στον σταθμό Καλαμαριά.

Στο αμαξοστάσιο Πυλαίας έχουν αφιχθεί ήδη εννέα από τους 18 συρμούς και αναμένεται εντός του Σεπτεμβρίου ο δέκατος.

Ο κ. Καραμανλής επιθεώρησε την ολοκληρωμένη στο σύνολό της σιδηροδρομική επιδομή του αμαξοστασίου, η οποία περιλαμβάνει 4 χιλιόμετρα σιδηροδρομικών τροχιών, που έχουν ενεργοποιηθεί και τμηματικά ηλεκτροδοτούνται ανάλογα με τις απαιτήσεις των εκτελούμενων δοκιμών.

Κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας, η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ενημερώθηκε για την επόμενη φάση δοκιμών των συρμών, που περιλαμβάνει τις δυναμικές δοκιμές στη γραμμή, αρχικά σε υψηλή ταχύτητα με μισό και πλήρες φορτίο και στη συνέχεια τις δυναμικές δοκιμές στη γραμμή σε τμήματα υπό κλίση. Ο κ. Καραμανλής πήγε και στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών, όπου επιθεώρησε τα πρώτα τέσσερα λεωφορεία, τα οποία αποτελούν μέρος των 50 οχημάτων που αγόρασε ο Δήμος Θεσσαλονίκης από τη Λιψία της Γερμανίας, όπως και τα 180 μεταχειρισμένα, που μισθώθηκαν από διαγωνισμό του ΟΑΣΘ.

550 αστικά

Συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ Γιώργο Σκόδρα, δήλωσε πως έως το τέλος του 2020 θα κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης συνολικά 550 αστικά.

Παραδέχτηκε, πάντως, πως η «κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη δεν είναι αυτή που αρμόζει σε μια πόλη που θέλουμε να λέμε ότι είναι η πρωτεύουσα των Βαλκανίων» και υπενθύμισε πως η κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση της Ν.Δ. μετά τις εκλογές «ήταν πολύ δύσκολη».

Θα… κλείσει οκτάωρο ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη

«Το οκτάωρο του πρωθυπουργού», θα μπορούσε να ονομαστεί η σημερινή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, όπου θα συναντηθεί με βουλευτές, παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της πόλης, εν όψει του Thessaloniki Helexpo Forum.

Ο κ. Μητσοτάκης θα βρίσκεται, σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στην πόλη, στο Διοικητήριο (ΥΜΑΘ), καθώς θα δει αρχικά για ένα μισάωρο (στις 11.30 το πρωί) τους «γαλάζιους» βουλευτές της Θεσσαλονίκης, στη συνέχεια θα αρχίσουν οι συσκέψεις με τους παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της περιοχής, ενώ θα ακολουθήσουν συναντήσεις για τις υποδομές και τα έργα.

Ο κ. Μητσοτάκης θα συνοδεύεται από τον Άκη Σκέρτσο και θεωρείται βέβαιη η παρουσία του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από χθες. Σε όλες τις συσκέψεις δεν θα βρίσκονται πάνω από δέκα άτομα, ενώ έχει προβλεφθεί και η παρουσία αυτοδιοικητικών φορέων, για συγκεκριμένα έργα, μεταξύ των οποίων υποδομές της Εγνατίας Οδού, μετρό, λιμάνι κ.ά.

Οι συσκέψεις στο Διοικητήριο έχει προγραμματιστεί να διαρκέσουν τέσσερις ώρες και στις 4 μ.μ. ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναχωρήσει για να επισκεφθεί την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, ώστε στις 6 μ.μ. να «πετάξει» για Αθήνα.

Όσον αφορά την προετοιμασία του πολιτικού – οικονομικού φόρουμ Thessaloniki Helexpo Forum», που θα πραγματοποιηθεί 11-20 Σεπτεμβρίου, στη θέση της αναβληθείσας 85ης ΔΕΘ, η διοίκηση και τα στελέχη της ΔΕΘ-Helexpo A.E. εργάζονται πυρετωδώς, ώστε το τελικό πρόγραμμα του φόρουμ, το οποίο θα περιλαμβάνει περίπου 25 πάνελ, με τη συμμετοχή συνολικά 150-170 ομιλητών, να ανακοινωθεί επισήμως την προσεχή Παρασκευή.

Για τις ανάγκες της διοργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί σε τρεις διαφορετικούς χώρους του συνεδριακού κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης», οι αίθουσες θα διαμορφωθούν ώστε να τηρούνται πλήρως τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ κάθε πάνελ θα μπορούν να το παρακολουθούν έως 50 άτομα, αυστηρά με προσκλήσεις. Όποιος ενδιαφέρεται θα μπορεί να παρακολουθεί τις εργασίες του φόρουμ μέσω live streaming.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα